Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Så kan boende involveras i renoveringen av Europas miljonprogram

Svensk Byggtjänst bjuder in till en presentation av det EU-övergripande forskningsprojektet E2Rebuild. Seminariet är en uppföljning av Svensk Byggtjänsts tidigare lunchseminarier där de ekonomiska, ekologiska och sociala aspekterna av miljonprogrammets upprustning har berörts. Svensk Byggtjänsts avsikt är att skapa en plattform för att lyfta förslag och goda exempel på hur miljonprogrammet kan renoveras hållbart.

Tid: Tisdagen den 4 mars klockan 12:00 – 13.00

Plats: Clarion Sign Hotell, Norra Bantorget i Stockholm

Program: Yaël Bratel och Gustav Malm från White Arkitekter delar med sig av sina erfarenheter från E2Rebuild och det mervärde boendedialog skapar för involverade aktörer.

Anmälan: Sker på mail till jorgen.hallstrom@byggtjanst.se senast den 3 mars

Pressackreditering eller frågor:
Jörgen Hallström, presschef Svensk Byggtjänst

e-post: jorgen.hallstrom@byggtjanst.se
tel: 070-644 69 03

Om E2Rebuild
E2ReBuild är ett EU-finansierat forsknings- och demonstrationsprojekt med fokus på upprustning av miljonprogrammen, energieffektiviseringar och involvering av de boende.

Projektets mål har varit att utveckla strategier för energieffektiv renovering av flerfamiljshus från 50-70-talet. White arkitekter har haft en drivande roll i den del som berör involvering av de boende och strategier för ökat mervärde.

Åtta länder i norra Europa, däribland Sverige, deltar i projektet och varje land bidrar med ett demonstrationsobjekt där en faktisk renovering utförs. Under projektet utvecklas processer, metoder och verktyg som understödjer en förändring av hur man renoverar flerbostadshus från efterkrigstiden.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige