Följ Svensk Byggtjänst

Pressinbjudan: Så kan renovering av miljonprogrammet rädda tillväxten

Pressmeddelande   •   Apr 02, 2013 13:33 CEST

Välkommen till presentationen av Svensk Byggtjänsts nya rapport ”Renoveringen av Miljonprogrammet – ett gyllene läge”.

Tid: Onsdagen den 17 april klockan 11.30 – 12.15.

Plats: Clarion Hotel Sign på Norra Bantorget (Östra Järnvägsgatan 35) i Stockholm.

Program: Rapportförfattaren Pekka Kääntä presenterar sin analys och svarar på frågor tillsammans med Svensk Byggtjänsts vd Erik Hellqvist. Den nya rapporten delas ut. En enklare lunch serveras under detta branschmöte som riktar sig till beslutsfattare och debattörer inom samhällsbyggande samt medier.

Anmälan och frågor: Medverkan från medier anmäls senast den 15 april till: jorgen.hallstrom@byggtjanst.se

Frågor besvaras av pressansvarig: Jörgen Hallström, 070-644 69 03, jorgen.hallstrom@byggtanst.se

Kort om den nya rapporten
Pekka Kääntä analyserar miljonprogrammets upprustningsbehov ur ett samhällsekonomiskt och makroekonomiskt perspektiv.

Analysen visar bland annat att en välplanerad renovering av miljonprogrammet under tio år skulle kunna stå för en stor del av den svenska tillväxten – under perioder sannolikt mer än hälften. Och att staten kan agera finansiell motor i denna satsning, utan ökade statliga kostnader eller subventioner, med tanke på räntesituationen.

Svensk Byggtjänsts målsättning är att denna rapport blir en startpunkt för en konkret samverkan inom samhällsbyggnadssektorn, med sikte på en tydlig modell för hur staten och branschen tillsammans kan finansiera upprustningen av miljonprogrammet.

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.