Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan: Ungdomar presenterar idéer till nytt bostadsområde i Hovsjö – Välkommen till presentationen av Mina Kvarter-projektet den 12 mars

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Ungdomar presenterar idéer till nytt bostadsområde i Hovsjö – Välkommen till presentationen av Mina Kvarter-projektet den 12 mars

Var med när ungdomar från Hovsjö presenterar idéer och förslag till utformningen av ett nytt bostadsområde inom ramen för projektet Mina Kvarter – ett medborgardialogkoncept från Svensk Byggtjänst.

Ett tiotal ungdomar i åldern 10-13 år har under de senaste månaderna arbetat med att bygga upp ett nytt bostadsområde i Hovsjö med hjälp av dataspelet Minecraft. Minecraft används som visualiseringsverktyg i Mina Kvarter-konceptet, som syftar till att involvera ungdomar i utvecklingen av sitt bostadsområde och ta tillvara på deras idéer. Med Mina Kvarter får de på ett kreativt och konkret sätt möjlighet att vara med och tycka, tänka och påverka.

Hovsjö var för bara några år sedan ett problemområde men är idag helt förändrat. Stadsdelen är inne i en mycket positiv utveckling, tack vare ett målmedvetet arbete i bostadsbolaget Telge Hovsjö. Nu ska ett angränsande område bebyggas med nya bostäder, med sikte på att ännu fler ska vilja bo kvar i Hovsjö och trivas ännu bättre. Därför är det viktigt att de unga i Hovsjö får vara med i arbetet med utformningen av detta nya område.

Mina Kvarter-projektet i Hovsjö genomförs redan innan planarbetet påbörjas, för att ungdomarnas idéer ska kunna tas tillvara i planarbetet. Ungdomarna har arbetat med modellen i samverkan med Södertälje kommuns stadsbyggnadskontor och den ansvarige planarkitekten Martin Mansell. Förslagen kommer att ha ett tydligt ingångsvärde i den slutliga utformningen av detaljplanen och gestaltningen av området.

Martin Mansell och Patrik Derk, vd för bostadsbolaget Telge Hovsjö medverkar också vid presentationen.

Tid och plats: Tisdag 12 mars klockan 17.30-18.30, Gamla Hovsjöskolan, Penselvägen 1, Södertälje 

Pressackreditering eller frågor:

Jörgen Hallström, presschef Svensk Byggtjänst

jorgen.hallstrom@byggtjanst.se
 Tel: 070-644 69 03

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Relaterat innehåll

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige