Gå direkt till innehåll
Programmet klart för Nordbygg Ecoforum 2013: Innovativa talare och företag lyfter fram konkreta lösningar

Pressmeddelande -

Programmet klart för Nordbygg Ecoforum 2013: Innovativa talare och företag lyfter fram konkreta lösningar

Nordbygg och Svensk Byggtjänst startar tillsammans Nordbygg Ecoforum, en mötesplats med fokus på framtidens hållbara byggande. Nordbygg Ecoforum kommer att genomföras under två dagar vart annat år med start den 12 till 13 mars 2013. Nu är programmet för premiärupplagan klart och en lång rad innovativa talare och företag medverkar. Nordbygg Ecoforum innehåller två delar. Dels en större konferens med en rad olika aktuella och spännande seminarier, dels en utställning där ny teknik, nya material och nya idéer presenteras.

-  Vi vill med denna mötesplats bidra till att hålla tempot uppe i den ekologiska anpassningen av samhällsbyggandet. Här ska besökarna bli uppdaterade i den snabba utvecklingen inom området och kunna ta till sig konkreta lösningar som de kan omsätta i sina verksamheter, säger Petra Sörme, eventansvarig på Svensk Byggtjänst.

-  Med Nordbygg Ecoforum vill vi verka för mer nätverkande, kontaktskapande och ett utbyte av kunskap vad gäller hållbart byggande. Här ska du hitta nya spjutspetsprodukter och rätt leverantörer. Att lyfta fram affärsmöjligheter och visa på de långsiktiga ekonomiska effekterna som hållbart byggande leder till är också otroligt viktigt. Detta är frågor som vi inte får tappa även om vi går in i en lågkonjunktur, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg

Program med inspiration, nyheter och konkreta projekt
Premiärupplagan av Nordbygg Ecoforum äger rum den 12 till 13 mars 2013 på Talk Hotel, bredvid Stockholmsmässan i Älvsjö. Programet präglas av inspiration, nyheter och konkreta projekt.

Några av talarna som medverkar är:

Professor Göran Cars, KTH, som tar upp aktuella frågeställningar om vad hållbar stadsutveckling egentligen är och för vem den genomförs.

Niklas Svensson, vice stadsbyggnadsdirektör i Stockholms stad, med en presentation av Stockholms stads Vision 2030 med fokus på Promenadstaden.

Daan Cedergren, SWECO Architects som beskriver arbetet med att transformera en 60-talsfastighet till en modern, miljöklassad byggnad.

Anna Denell, ny Hållbarhetschef på Vasakronan, som ger fastighetsägares perspektiv på diskussionen kring miljökrav och miljöcertifiering.

Dessutom deltar innovativa gröna företag som Innventia och Plantagon. Innventia är ett av världens ledande forskningsbolag inom gröna byggmaterial och Plantagon är världsledande inom vertikal ”stadsodling”.

Som avslutning den 13 mars kommer två olika studiebesök att erbjudas:
Ett besök går till Sweco-huset (gamla SvD-huset) som totalrenoverats med målsättningen att klassas som Miljöbyggnad Guld. Det andra besöket visar på förnybar energi genom solceller som är uppsatta på flera byggnader i Stockholm.

Programet finns i sin helhet på www.ecoforum.se

För mer information kontakta:
Peter Söderberg, projektchef för Nordbygg på Stockholmsmässan, 
tel 08-749 43 93 eller peter.soderberg@stockholmsmassan.se

Petra Sörme, affärsområdeschef Event & Möten på Svensk Byggtjänst,
tel 08-457 10 99 eller petra.sorme@byggtjanst.se

Om Stockholmsmässan:
Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi
10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 7 000 journalister från hela världen.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige