Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänst på Nordbygg 2012: Direktsänd webb-tv, debatt, prisutdelningar och Mina Kvarter powered by Minecraft!

På årets upplaga av branschmässan Nordbygg, 20-23 mars, tar Svensk Byggtjänst nya grepp. Företagets Bygginfo-redaktion finns på plats med en tv-studio i Stockholmsmässans A-hall. Här genomförs intervjuer som direktsänds via byggtjanst.se. I montern visas också dialogprojektet Mina Kvarter och samarbetet med dataspelsuccén Minecraft.

I Svensk Byggtjänst webb-tv under mässan intervjuas en lång rad utställare och aktuella personer inom samhällsbyggnadsbranschen. Det blir bland annat inslag om det senaste inom BIM (Building Information Modelling) och en färsk nulägesbeskriving av framväxten av Stockholms nya miljöstadsdel - Norra Djurgårdsstaden.

Bygginfo-redaktionen, som står för tv-sändningarna, producerar till vardags innehållet i tjänsten Bygginfo – aktuell information om främst teknik och regelverk för samhällsbyggnadsproffs

Testa att bygga i Minecraft!

– I monterns tv-studio får besökarna se hur Bygginfo-redaktionen arbetar och sänder sina inslag. Här kommer vi även att visa Svensk Byggtjänst alla övriga produkter och nyheter. Man kan till exempel pröva våra olika webbaserade tjänster och att träffa ledning och experter från företaget, säger Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst.

Ett lite speciellt inslag blir presentationen av Svensk Byggtjänst projekt för ökad dialog mellan ungdomar och bostadsbolag samt kommuner i miljonprogramsområden - Mina Kvarter. Besökarna kommer att få prova den speciella version av dataspelsuccén Minecraft som används som gestaltningsverktyg i Mina Kvarter. Med hjälp av spelet kan man enkelt ge konkreta förslag på hur man vill bygga om och förbättra i sina kvarter.

Separat bokmonter, debatt och priser

Svensk Byggtjänst förlagsverksamhet kommer som föregående år att finnas i en separat monter på Stockholmsmässans entrétorg. Nytt för i år är att besökare kan läsa Svensk Byggtjänsts e-böcker på Ipads i montern. Det kommer också att finnas en bokhandel med en sitthörna där besökare kan diskutera med Svensk Byggtjänsts personal på temat "Boken du vill se i vår webbutik".

Torsdagen den 22 mars arrangerar Svensk Byggtjänst tillsammans med Byggmaterialindustrierna en debatt om upprustningen av miljonprogrammet under ledning av Johanna Koljonen och med deltagare på högsta nivå inom samhällsbyggnadssektorn plus statssekreterare Ulf Perbo.

Länk till mer information om debatten: http://www.byggtjanst.se/Varaprodukter/Event-och-Moten/Anmalan-till-paneldebatt-Hallbar-upprustning-av-miljonprogrammet/

Samma dag är det också dags för tre spännande prisutdelningar. Priset för Årets hetaste materialnyhet delas för tredje året ut av Svensk Byggtjänst tillsammans med tidningen Byggindustrin och Nordbygg. Länk till nominerade: http://byggindustrin.com/tavling

Dessutom blir det premiär får Mina Kvarter-priserna. Det ena priset delas ut till en ungdomsgrupp som genom dialog med bostadsbolag/kommun fört fram förbättringsidéer som fått konkret genomslag. Det andra är Mina Kvarters pris för bästa Minecraft-modell 2102, till en ung person som i spelet Minecraft byggt de mest spännande digitala förslagen till hur man kan förnya miljonprogramsmiljöer.

Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige