Gå direkt till innehåll
Svensk Byggtjänst presenterar ”Mina Kvarter” på Greenbuild International i San Francisco

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänst presenterar ”Mina Kvarter” på Greenbuild International i San Francisco

Svensk Byggtjänsts vd Erik Hellqvist leder det svenska seminariet på världens största evenemang för hållbart byggande – Greenbuild International i San Francisco. Han kommer även att presentera ”Mina Kvarter”, Svensk Byggtjänsts koncept för boendedialog där dataspelet Minecraft används.

Greenbuild International Conference & Expo 2012 pågår den 14–16 november i San Francisco. Evenemanget lockar tusentals beslutsfattare och yrkesaktiva inom samhällsbyggande med tonvikt på hållbarhet. Deltagarna kommer från ett stort antal länder världen över.

Arrangör är U.S. Greenbuilding Council och det svenska deltagandet koordineras av Exportrådet som också haft stöd av Delegationen för hållbara städer.

Svenskt inslag om miljonprogrammet
I en mycket hård internationell konkurrens fick Sverige uppdraget att arrangera ett inslag om upprustningen av miljonprogramsområdena. Programmet äger rum den 15 november och leds av Erik Hellqvist, som först ger en bakgrundsbeskrivning av det svenska miljonprogrammet och dagens behov av att renovera och utveckla dessa områden.

– Sedan kommer jag att presentera Svensk Byggtjänsts koncept Mina Kvarter. Jag ska berätta hur vi utvecklat detta sätt att involvera ungdomar i upprustningen av miljonprogramsområden med hjälp av genomtänkta workshops och dataspelet Minecraft för visualisering av idéer, säger Erik Hellqvist.

Han kommer därefter att presentera de två övriga svenska talarna; Lena Eriksson, Malmö Stad, ska berätta om projektet ”Hållbara Rosengård” och Lisa Enarsson, Stockholm stad, beskriver arbetet inom ”Järva-lyftet”.

”Vi har mycket att bidra med”
På Greenbuild International kommer det också att finnas en svensk monter där besökarna bland annat kan få ytterligare information om inslagen på det svenska seminariet.

– Det känns mycket positivt att få presentera svenska hållbarhetsprojekt i miljonprogramsområden för en internationell publik. Vi har mycket att bidra med. Det ska också bli intressant att lyssna på föredrag från andra länder och föra samtal med kollegor från hela världen, säger Erik Hellqvist.

Mer information om Greenbuild Expo finns på hemsidan www.greenbuildexpo.org

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Relaterat innehåll

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige