Gå direkt till innehåll
Jenny Stenberg
Jenny Stenberg

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänst värvar Fastighetsmäklarförbunds-vd

Jenny Stenberg blir ny produktchef på Svensk Byggtjänst efter att ha lämnat vd-posten på branschorganisationen Fastighetsmäklarförbundet. Hon blir nu en del av Svensk Byggtjänsts utvecklingsresa, där kunskap om det hållbara samhällsbyggandet står i centrum.

Jenny Stenberg har genom åren gjort sig ett namn i fastighetsbranschen efter att framgångsrikt ha drivit Fastighetsmäklarförbundets arbete i att stärka Sveriges fastighetsmäklare genom rådgivning, utbildning och opinionsbildning. Svensk Byggtjänst har nu rekryterat den tidigare förbunds-vdn i rollen som en av de två nya produktcheferna för kunskapstjänsten Bygginfo.

Rekryteringen äger rum mitt i den utvecklingsresa som bolaget har fokuserat på under hela det gångna året.

– Jenny har en utmärkt ledarskapsprofil och har genom sin karriär blivit en erkänd ledare i fastighets- och mäklarbranschen. Hon har en djup kunskap om behoven på båda sidor, vilket kompletterar vår kompetens väldigt bra. Jennys kompetens och erfarenhet kommer att passa bra nu när vi ska växla upp vårt arbete med att förmedla kunskap om det hållbara samhällsbyggandet, säger Helen Strandgren, ansvarig på Svensk Byggtjänsts affärsområde Kunskap.

Under sina fem år som vd på Fastighetsmäklarförbundet kunde Jenny Stenberg visa upp tillväxtsiffror och ökade medlemsantal. Utöver det drev bolaget under Jennys ledning igenom flertalet utvecklingsprojekt för att kompetensutveckla och stötta svenska fastighetsmäklare, som de senaste åren mött många utmaningar genom både pandemin och en generellt hårt pressad ekonomi.

Förutom att framgångsrikt ha drivit branschorganisationens transformationsresa har Jenny regelbundet synts i nationell media där hon givit sina expertsvar i frågor om bostadsmarknadens utveckling i allmänhet och fastighetsmäklares ställning och behov i synnerhet. Sedan 2020 sitter Jenny i juryn för fastighets- och bostadsbranschens prestigefyllda utmärkelse Guldhemmet.

– Jag är väldigt glad över att få komma in i Svensk Byggtjänsts mycket spännande utvecklingsfas, som verkligen känns i hela bolaget. Jag hoppas att jag kan bidra med värdefulla perspektiv från fastighets- och mäklarvärlden, och jag ser fram emot att arbeta tillsammans med alla fantastiska kollegor, säger Jenny Stenberg.

Från december kommer Jenny att leda tjänsten Bygginfo tillsammans med internt rekryterade Hannes Enqvist. Denna tjänst levererar kvartalsvis skräddarsydd information om lagar, regler, hållbarhet och ny teknik till tusentals aktörer inom byggsektorn.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

www.byggtjanst.se

Kontakter

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige