Gå direkt till innehåll
Svensk Byggtjänsts satsning fortsätter: Omvärldsbevakning TV växer vidare med fackområdet Förvaltning

Pressmeddelande -

Svensk Byggtjänsts satsning fortsätter: Omvärldsbevakning TV växer vidare med fackområdet Förvaltning

Nu lanserar Svensk Byggtjänst fackområdet Förvaltning i tjänsten Omvärldsbevakning TV.
– Vår satsning på webb-TV för byggproffs började förra året med ämnet El och utökades i våras med Husbyggnad. Nu tillkommer Förvaltning. Målet är att under nästa år komplettera med även Anläggning och VVS, berättar Andreas Nyström, ansvarig för Omvärldsbevakning TV.

Tjänsten Omvärldsbevakning från Svensk Byggtjänst erbjuder omfattande och djupgående bevakning av vad som sker i byggbranschen – med fokus på teknik och regelverk.

Kunderna väljer vilka fackområden de vill ha information om och genom vilka kanaler de vill ha den: Det dagliga nyhetsflödet på webben, personliga besök av våra konsulter, kvartalstidningen Byggtjänst PM och webbaserade Omvärldsbevakning TV.

15 minuter en gång i månaden
Nya program från Omvärldsbevakning TV inom El, Husbyggnad och nu även Förvaltning kommer en gång i månaden.

– Programmen är 15 minuter långa och vår ambition är att abonnenten ska få koll på det viktigast inom sitt område på denna kvart varje månad, säger Andreas Nyström.

I Omvärldsbevakning TV finns intervjuer med sakkunniga inom varje ämnesområde plus reportage och analyser om nya tekniska lösningar, nya regelverk och om aktuella projekt.

Här ingår också bilder och grafik för att göra programinslagen mera innehållsrika och pedagogiska.  

Svar från experter
Abonnenterna kan kommentera de olika inslagen och även skicka frågor direkt till redaktionen och till Svensk Byggtjänsts experter. Frågor och svar blir sedan tillgängliga på webben.

Allteftersom nya program distribueras läggs de upp i arkivet där användarna kan söka och titta på alla tidigare inslag.

Stort intresse för programmen
Andreas Nyström berättar att den satsningen på webb-TV har fått bra respons från kunderna:

­– Användarna tycker att innehållet är relevant och håller hög kvalitet. Och vi möts av ett stort intresse när vi presenterar nya ämnesområden.

Mycket nyheter inom förvaltning och renovering
– Det känns mycket roligt att nu lansera fackområdet Förvaltning i Omvärldsbevakning TV. Inom förvaltning och renovering händer massor just nu bland annat med tanke på de diskussioner som pågår kring renoveringen av miljonprogrammen, konstaterar Andreas Nyström.

Redaktionen förstärks med TV-kompetens
Svensk Byggtjänst förstärker successivt redaktionen för Omvärldsbevakning TV med nya medarbetare. Mattias Elander Forsgren har rekryterats till tjänsten som ansvarig redaktör för fackområdena Husbyggnad och Förvaltning.

– Mattias är ett viktigt komplement till vår kunskap eftersom han har mer än 15 års erfarenhet från tv-mediet. Han har tidigare arbetat på SVT i flera roller och på flera olika redaktioner, berättar Andreas Nyström.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige