Gå direkt till innehåll
Sveriges bästa yrkeselever utsedda

Pressmeddelande -

Sveriges bästa yrkeselever utsedda

Under tre dagar 14-16/5 tävlade elever i 40 olika yrken på Yrkes-SM i Umeå. En del av Yrkes-SM är Construction Skills för byggindustrin där elever i yrkena murare, plattsättare, träarbetare samt väg- och anläggningsarbetare tävlade. 

Första- och andraplats i respektive gren:

Murare:
På första plats: Daniel Carlberg, Bräckegymnasiet, Göteborg
På andra plats: Daniel Eneroth, Hahrska gymnasiet, Västerås 

Plattsättare:
På första plats: Oskar Johansson, Viskastrandsgymnasiet, Borås
På andra plats: Jesper Andersson, Strömbackaskolan, Piteå 

Träarbetare:
På första plats: Kasper Svensson och Anton Karlsson, Dragonskolan, Umeå
På andra plats: Pontus Fagerberg och Niklas Olofsson, Bräckegymnasiet, Göteborg

Väg- och anläggningsarbetare:
På första plats: Anton Mangbo och Charlie Truedsson, Wendesgymnasiet, Kristianstad
På andra plats: Emil Magnusson och Jesper Nygren, Bräckegymnasiet, Göteborg 

– Vi på Svensk Byggtjänst ägs av branschens alla aktörer och har som mål att bli Byggsveriges kunskapsnav. Därför känns det naturligt att samarbeta med Sveriges Byggindustrier och Byggnads i BYN i denna skoltävling. ”Construction Skills Sweden” är en bra gemensam plattform för att underlätta kompetensförsörjningen till branschen. 

Kvalitet, yrkesskicklighet och arbetsmiljö som man framförallt mäter i tävlingen, är tre viktiga parametrar för att vi ska uppnå en bygg- och förvaltningsprocess i världsklass. Det är bra, tycker Erik Hellqvist, vd hos Svensk Byggtjänst.

Construction Skills Sweden är en plattform för byggbranschens samverkan kring yrkestävlingar för ungdomar. Grunden läggs på de lokala gymnasieskolorna och vi deltar i Yrkes-SM, EM och VM. Syftet är att höja kvaliteten i yrkesutbildningarna, öka de enskilda yrkenas attraktionskraft och på sikt bidra till att lösa kompetensförsörjningen. Byggbranschens Yrkesnämnd (BYN), Byggnads, Sveriges Byggindustrier och Svensk Byggtjänst står bakom satsningen

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige