Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Uppdragsbeskrivning i ny utgåva

Leda byggprojekt är en omfattande bearbetning av Ledning av byggprojekt som publicerades av Arkitekt- och Ingenjörsföretagen 1996, och som länge varit tillgänglig endast i PDF-format.

Upphandling av projektledningstjänster skiljer sig väsentligt från upphandling av andra kategorier av konsulttjänster. För att ge bästa kundnytta bör upphandlingsprocessen präglas av ett synsätt där projektledningens värdeskapande förmåga beaktas och tillvaratas.

Syftet med Leda byggprojekt är att den, för både privata och offentliga beställare, skall vara ett hjälpmedel som underlättar bestämningen av konsultuppdragets innehåll, kvalitet och omfattning vid upphandling av projektledningstjänster.

Det finns kopplingar mellan ABK, AF Konsult och Leda byggprojekt. De kompletterar varandra. ABK, det branschöverenskomna dokumentet, är grunden för den avtalsmässiga överenskommelsen mellan kund och konsult. AF Konsult ger förtydligade instruktioner för uppdragets genomförande. I såväl ABK som AF Konsult ska uppdragets omfattning anges. Leda byggprojekt är det lämpliga underlaget för att precisera uppdragets omfattning och avgränsning mot andra konsulter.

Leda byggprojekt blir en del av kontraktshandlingen när den förtecknats i kontraktet. Då varje uppdrag ska ses som unikt är det av stor vikt att innehållet i alla sidor värderas och ges det innehåll som är specifikt för respektive uppdrag.

Denna uppdaterade utgivning har beställts av branschorganisationen STD (Svensk Teknik och Design) vars Temagrupp Projektledning har utgjort referensgrupp och Svensk Byggtjänst. Den har tagits fram av WSP Management genom Jan-Erik Ivansson.

Leda byggprojekt kommer att följas av reviderade upplagor av övriga uppdragsskrifter. Närmast i tur står Arkitektens uppdrag.

Leda byggprojekt. Uppdragets innehåll och omfattning rekvireras från AB Svensk Byggtjänst, Kundservice, 113 87 Stockholm. Tfn 08-457 10 00. Internetbokhandel: www.byggtjanst.se
ISBN 9789173333405.

För ytterligare information, se vår hemsida www.byggtjanst.se eller kontakta
Marika Håkanson, AB Svensk Byggtjänst, tfn 08-457 10 00, e-post:
marika.hakanson@byggtjanst.se.

Högupplöst omslagsbild hittar du på vår hemsida, www.byggtjanst.se, välj Pressrum och sedan Bildbank.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige