Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Vd-skifte på Svensk Byggtjänst

Urban Månsson kommer på eget initiativ att avsluta sin anställning som vd på Svensk Byggtjänst. Arbetet att hitta en ersättare har redan börjat och styrelsen hoppas kunna presentera en ersättare före årsskiftet.

Urban Månsson tillträdde som vd för Svensk Byggtjänst sommaren 2016. Det har varit händelserika år på företaget. Arbetet med att bidra till byggsektorns digitalisering via bland annat CoClass och AMA Funktion har tagit fart.

Urban Månsson har också engagerat sig för en mer etisk och jämställd bransch i Samhällsbyggnadssektorns etiska råd och via Byggtjänsts egna initiativ Jämnt på jobbet.

– Det har varit mycket roliga och utvecklande år och jag har trivts väldigt bra på Svensk Byggtjänst.

– Jag har dock veckopendlat mellan Halmstad och Stockholm och det fungerar i längden inte socialt. Det var faktiskt distansarbetet under pandemin som påverkade mig att ta det beslutet, förklarar Urban.

Nyrekrytering påbörjad

Ingela Lindh som är styrelseordförande på Svensk Byggtjänst säger att hon beklagar beslutet men att hon har full förståelse för det.

– Urban har gjort ett mycket bra jobb och bolaget står starkt inför framtida satsningar. Urban kommer att vara kvar i alla fall till årsskiftet för att skapa en så bra övergång som möjligt till sin ersättare.

– Vi har redan påbörjat arbetet med att finna en ersättare och hoppas att kunna slutföra det arbetet innan årets slut, avslutar Ingela Lindh.

Ytterligare upplysningar:

Ingela Lindh: 070 151 52 39
Urban Månsson: 070 629 04 08

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige