Gå direkt till innehåll
Kolla Byggtjänst –  vi är nästa byggenerations kunskapsnav

Blogginlägg -

Kolla Byggtjänst – vi är nästa byggenerations kunskapsnav

Byggbranschens i särklass största fråga är den digitala transformationen och alla måste få möjlighet att följa med på resan. Svensk Byggtjänst jobbar därför för att göra den digitaliserade byggprocessen mindre snårig och framöver gör vi det under namnet Kolla Byggtjänst. Vilken utmaning du än stöter på inom samhällsbyggnadssektorn så ska du kunna hitta svaret hos oss.

Vi är inte bara ett tryggt informationsnav som följer med i utvecklingen i samhället i stort, i samhällsbyggnadssektorn och i byggbranschen. Vi driver även några av branschens svåraste frågor framåt för att bidra till högre effektivitet och en mer hållbar bransch.

Trogna Byggtjänstare behöver inte vara oroliga; Byggkatalogen, AMA, bokförlaget, utbildningar, redaktionen Omvärldsbevakning – allt kommer finnas kvar. Vi vill dock att fler ska veta att de kan kolla Byggtjänst och därmed slippa gå över ån efter vatten för att finna svar på sina frågor.

Vi ser till att branschen lär sig använda det utvecklade AMA som även täcker funktionskrav. Vi ordnar även utbildningar i det gemensamma språket för en digitaliserad bransch, det digitala klassifikationssystemet CoClass.

Samhällsbyggnadssektorns plattform för innovativ utveckling, Nordic ConTech, kommer fortsätta bidra till att få fram fler innovationer inom samhällsbyggnad, håll utkik på nordiccontech.se kring vad som är på gång!

Digitaliseringen genomsyrar en stor del av vår övriga bevakning och utveckling vilket inte minst märks i podcasten Snåret som i höst låter flera av branschens främsta ta sig an de tuffaste frågeställningarna inom digitalisering.

Den största synliga skillnaden i dagsläget är att Svensk Byggtjänsts sociala medier nu ser annorlunda ut. Podcasten Snåret och informationssatsningen ACDMY har slagits ihop till en sida under namnet Kolla Byggtjänst. Senare i höst kommer även en ny webbplats där du lättare kommer kunna hitta det du söker.

Svensk Byggtjänst styrelse har även stärks med två nya namn med fokus på digitalisering och teknik: Christoffer Börjesson, digitaliseringsexpert på Fastighetsägarna och Per-Olof Nilsson, teknik-, kalkyl- och marknadschef på Bravida.

Vi önskar er alla en god digitaliserad framtid, om du vill ha stöd på vägen, så Kolla Byggtjänst!

Ämnen

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige