Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

2015 års utgåva av Miljöregler för byggsektorn är här!

2015 års utgåva av Miljöregler för byggsektorn är här!

Nu finns handboken "Miljöregler för byggsektorn" i färsk utgåva, giltiga per 1 januari 2015. Boken, som revideras och uppdateras årligen av Svensk Byggtjänst, presenterar aktuella lagar och regler inom miljöområdet.

AB 04 – rättsligt fundament för byggandet som engagerar

Ett fullsatt auditorium av jurister, byggherrar och entreprenörer deltog i Svensk Byggtjänsts heldagskonferens om AB 04 den 5 februari 2015 i Stockholm. Stockholms Byggmästareförening, Byggherrarna, Sveriges Byggindustrier, VVS Företagen, EIO och STD-företagen var programpartners.

Nytt inslag i Svensk Byggtjänsts podcast Snåret:  ”Akut behov av samlat grepp på LOU från regeringen”

Nytt inslag i Svensk Byggtjänsts podcast Snåret: ”Akut behov av samlat grepp på LOU från regeringen”

Lagen om offentlig upphandling, LOU, har fått en hel del kritik för att vara krånglig och enbart gynna lägsta pris på bekostnad av kvalitet, hållbarhet och innovation. I det senaste avsnittet av Svensk Byggtjänsts podcast Snåret diskuteras snårigheterna i LOU. Deltagarna efterlyser ett samlat grepp från regeringen samt någon form av stödfunktion för upphandlare som finns i andra länder.

2015 års utgåva av ”Arbetarskyddsregler för byggsektorn”

2015 års utgåva av ”Arbetarskyddsregler för byggsektorn”

Nu finns handboken Arbetarskyddsregler för byggsektorn i färsk utgåva, giltig per 1 januari 2015. Boken, som revideras och uppdateras årligen av Svensk Byggtjänst, presenterar aktuella lagar och regler inom arbetsmiljöområdet.

Ny bok: "Hållbara hus i kallt klimat"

Ny bok: "Hållbara hus i kallt klimat"

Den nya boken ”Hållbara hus i kallt klimat” handlar om arkitektur med fokus på hållbarhet. Totalt presenteras tjugotvå hållbara hus i norra Sverige, från Bollnäs i söder till Kiruna i norr, där arkitekterna bakom husen beskriver sina projekt.

Ecoforum – en arena för internationellt utbyte inom hållbart byggande

​Svensk Byggtjänst och Nordbygg bjuder in till Ecoforum – en konferens och en utställning kring framtidens hållbara samhällsbyggande. Internationella förebilder och nätverkande är genomgående teman. Case från bland annat Köln, Colombo och Vancouver presenteras i seminarieform. Företag med spets inom hållbara produkter och tjänster ställer ut under båda dagarna.

Nya Byggkatalogen.se ger smartare och snabbare sökning av byggprodukter

Utbudet av byggprodukter ökar kraftigt samtidigt som kraven blir mer specifika – inte minst ur miljöhänseende. Med andra ord blir det mer komplicerat att hitta rätt byggprodukter för olika behov. Nu har Svensk Byggtjänst genomfört en omfattande vidareutveckling av Byggkatalogen.se i nära samarbete med branschen för att tjänsten bättre ska möta behoven.

Ökade kunskaper om AB 04 gynnar svenskt byggande

Heldagskonferensen om AB 04 behandlar de allmänna bestämmelserna i praktisk operativ mening. Såväl entreprenadjuristen som projektchefen kommer att fördjupa sina kunskaper om standardavtalet, dess tillämpningar och möjlighet till avsteg. Förbättrad affär för alla parter är det yttersta syftet.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige