Gå direkt till innehåll

Nyhetsarkiv

Lokalhyresjuridik – kommentar och praktiska dokument

Lokalhyresjuridik – kommentar och praktiska dokument

Lokalhyreskontraktet är av stor och grundläggande betydelse för de flesta företag och är för många företagare det första kontrakt som undertecknas. Detta till trots är dess betydelse ofta underskattad. Boken behandlar, i form av en kommentar, de rättigheter och förpliktelser som kan uppkomma ur såväl lagstiftning som ur det enskilda hyreskontraktet.

Ny utgåva i Byggvägledningsserien: Ventilation

Ny utgåva i Byggvägledningsserien: Ventilation

”Ventilation. Byggvägledning 7” finns nu i en femte utgåva och har reviderats med hänsyn till ändringarna till och med BBR 22 (BFS 2015:3) som gäller från den 1 mars 2015. Sedan förra utgåvan har i stort sett varje avsnitt i BBR blivit föremål för mer eller mindre genomgripande förändringar, och är grundat på en ny plan- och bygglag.

Politiker från hela Mälardalen tog del av ny Minecraft-modell av framtidens Nyköping

Politiker från hela Mälardalen tog del av ny Minecraft-modell av framtidens Nyköping

På Mälartinget 2015 presenterade Svensk Byggtjänst konceptet Mina Kvarter. Drygt 300 politiker från Mälardalskommunerna fick chansen att se hur dataspelet Minecraft kan användas för visualisering och dialog med ungdomar i stadsutvecklingsprojekt. De kunde också ta del av en helt ny Minecraft-modell av framtidens centrala Nyköping.

Solenergi – Praktiska tillämpningar i bebyggelse - ny utgåva

Solenergi – Praktiska tillämpningar i bebyggelse - ny utgåva

Solenergin kommer att spela en viktig roll i vår framtida energiförsörjning, vilket är bra för miljön, klimatet och ekonomin. Den nya utgåvan av Solenergi – Praktiska tillämpningar i bebyggelse fokuserar på solenergi i alla dess former med tonvikt på solvärme och med en utökad del om solel. Boken behandlar även luftburen solvärme, passiv solvärme och solkyla.

Sammanfattning av Ecoforum 2015: Två dagar med skarpa analyser och innovativa  lösningar inom hållbar stadsutveckling

Sammanfattning av Ecoforum 2015: Två dagar med skarpa analyser och innovativa lösningar inom hållbar stadsutveckling

– Inom hållbar stadsutveckling är utmaningarna många men möjligheterna oändliga. Med de orden inledde Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst, Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan. Och denna mening kom att prägla konferensens seminarieprogram och utställning. Här bjöds det på skarpa och oroväckande analyser men framför allt en lång rad kreativa och innovativa lösningar.

Första dagen av Ecoforum gav tankeväckande perspektiv på hållbar stadsplanering

Första dagen av Ecoforum gav tankeväckande perspektiv på hållbar stadsplanering

Ungefär 200 medverkande ägnade onsdagen åt samtal och lärande om hållbar stadsplanering på Ecoforum. Idag, torsdag, fortsätter programmet på Stockholmsmässan i Älvsjö med bland annat internationell inspiration från Tyskland, Sri Lanka och Kina. Dagens avslutas med tal av bostads- och stadsutvecklingsminister Mehmet Kaplan och ett studiebesök i Hållbara Järva.

Deflamo vinnare av Nordbyggs guldmedalj 2015

Deflamo vinnare av Nordbyggs guldmedalj 2015

Deflamo har tilldelats Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste produktnyhet 2015. Priset delades ut den 22 april på konferensen Ecoforum 2015 på Stockholmsmässan i Älvsjö. Företaget fick priset för sitt miljövänliga och biologiskt nedbrytbara flamskyddsmedel Apyrum.

Bygg ikapp har kommit i en 6:e utgåva

Bygg ikapp har kommit i en 6:e utgåva

Tillgänglighet för personer med funktionsnedsättning är inget särintresse. Nedsatt funktionsförmåga är till exempel en del det normala åldrandet. Ett hållbart samhälle förutsätter att alla så långt möjligt kan delta i samhällslivet. Därför måste vi anpassa miljön så att den blir tillgänglig och användbar för alla. Handboken Bygg ikapp berättar hur.

Visa mer

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst

Besöksadress: Norrtullsgatan 6
113 29 STOCKHOLM
Sverige