Gå direkt till innehåll
Ljussätt staden – ny bok om att gestalta stadsrummet

Nyhet -

Ljussätt staden – ny bok om att gestalta stadsrummet

Ljussätt staden är en handbok som beskriver alla tänkbara skeden i ljusdesignprocessen. Här förmedlas frikostigt sådan kunskap som annars bara kan uppnås genom praktisk erfarenhet. Checklistor och steg-för-steg-listor tillsammans med över 400 fotografier och illustrationer gör boken lätt att ta till sig.

Hur går ett belysningsprojekt till?
I boken förklaras och visualiseras alla de moment som ingår i ett belysningsprojekt. Allt från gestaltning och trygghet till teknisk kunskap och klargörande av gråzoner i branschen.

Boken fyller en viktig lucka i belysningslitteraturen och lämpar sig för alla som arbetar med utomhusbelysning, ljusutbildningar och för projektgrupper som är engagerade i utomhusprojekt. Ljussätt staden är värdefull för dig som på något sätt berörs av ljusdesign i ditt yrkesliv eller som studerar ämnet.


Om författaren
Författaren och fotografen Marianne Lind är landskapsarkitekt och har arbetat som ljusdesigner i snart två decennier. Hennes stora engagemang för att väva samman konstnärlig gestaltning, belysningsteknik, projekthantering, socialt engagemang och pedagogik avspeglar sig i boken.


FAKTA
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Författare: Marianne Lind
Antal sidor: 304
Inbunden, illustrationer i fyrfärgstryck

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Affärsområdeschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige