Gå direkt till innehåll
Ny bok förklarar termer och begrepp i bygg- och fastighetssektorn

Nyhet -

Ny bok förklarar termer och begrepp i bygg- och fastighetssektorn

Det är mycket väsentligt att det finns en väl fungerande kommunikation i bygg- och förvaltningsprocessen. En sådan kommunikation förutsätter att alla använder samma språk och att alla har samma kunskap och uppfattning om de termer och begrepp som används.

I boken Begrepp i bygg- och fastighetssektorn, utgåva 2 definieras, i alfabetisk ordning, alla vanligt förekommande begrepp i bygg- och fastighetssektorn. Inför denna utgåva har det dels gjorts en total genomgång av begreppen, dels har antalet begrepp utökats. Begreppen har i förekommande fall kompletterats med hänvisningar till AB 04, ABT 06, Aff-definitioner, AMA och lagrum. Detta gör boken mycket användbar och värdefull som referensverk då avtal träffas inom bygg- och fastighetssektorn.

Denna kunskap behöver inte bara konsulter, byggare, förvaltare och andra som aktivt arbetar inom bygg- och förvaltningsprocessen utan även journalister, privatpersoner och politiker som mer eller mindre tillfälligt engagerar sig i byggande eller förvaltning.

FAKTA
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Författare: Bengt Hansson, Stefan Olander, Helena Christiansson
Antal sidor: 213
Inbunden, svartvit

Ämnen

Kategorier

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Affärsområdeschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige