Gå direkt till innehåll
Administrativa föreskrifter för konsultuppdrag inom byggsektorn

Pressmeddelande -

Administrativa föreskrifter för konsultuppdrag inom byggsektorn

För första gången ges nu administrativa föreskrifter för konsultuppdrag ut i AMA-serien. AMA AF Konsult 10 bygger på ABK 09 Allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet.

AMA AF Konsult 10 underlättar upprättandet av förfrågningsunderlag vid upphandling av konsulttjänster i samband med bygg- och anläggningsprojekt.

AMA AF Konsult 10 följer till sitt upplägg AMA AF 07, med en föreskriftdel och en rådsdel. Den finns både som tryckt bok och som webbtjänst. Boken uppdateras genom AMA-Nytt och den digitala versionen är tillgängliga via www.byggtjanst.se, AMA-webb och AMA-beskrivningsverktyg.

-I denna första utgåva består den övervägande delen av rådstexter. Det tar tid att få in erfarenheter som kan ligga till grund för ett större antal föreskriftstexter, förklarar Bo Samuelsson, projektledare AMA på Svensk Byggtjänst.

-Vi hoppas och tror att AMA AF Konsult 10 kommer att bidra till en bättre och effektivare upphandling av konsulttjänster i branschen. Detta genom att välstrukturerade och entydiga förfrågningsunderlag ger jämförbara anbud och färre tvister, säger Gustav Anderson, Produktansvarig AMA på Svensk Byggtjänst.

Mer information: Jörgen Hallström, informationsansvarig Svensk Byggtjänst: jorgen.hallstrom@byggtjanst.se, tel 070-644 69 03.

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige