Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Aff Lite gör det enklare att upphandla fastighetsförvaltning

–Aff Lite är en ny webbtjänst från Svensk Byggtjänst. Den är en light-version av Aff som gör det lättare för främst mindre fastighetsägare att upphandla trygga och prisvärda entreprenader inom förvaltning, säger Gustav Anderson, produktområdesansvarig för Aff på Svensk Byggtjänst.

Aff är sedan 1995 den svenska fastighetsbranschens gemensamma avtalsstruktur. Aff innehåller dokument som ger tydliga upphandlingsunderlag och avtal inom fastighetsförvaltning.

–Hittills har dokumenten främst använts av större fastighetsägare och för mer omfattande entreprenader. Men vi har successivt mött ett ökat intresse att använda Aff även vid mindre entreprenader. För att möta detta behov har vi nu tagit fram Aff Lite, en light-version av Aff, berättar Gustav Anderson.

Enkelt och tryggt

Aff Lite består av förenklade dokument för upphandling och avtalsskrivning inom några utvalda, väl avgränsade områden.

I den första versionen, som nu lanseras, finns mallar för förfrågningsunderlag och kontrakt för entreprenader gällande hissar, städning och skötsel av grönytor.

–Utformningen av dokumenten i Aff Lite bygger på enkla ”krysslistor” som ger ett bra stöd även för mindre vana beställare. Mallarna är helt webbaserade och användarna kan välja att köpa enstaka utskrifter eller abonnera på tjänsten, säger Gustav Anderson.

–Aff Lite är alltså mycket lätt att använda. När formuläret är ifyllt får du snabbt en färdig anbudsförfrågan i PDF-format. Förfrågningsunderlaget kan sedan omvandlas till ett kontrakt.

Förfrågningsunderlagen som genereras via Aff Lite är tydliga och ger jämförbara anbud. Alla texter är branschförankrade och ger  trygghet - både för beställare och leverantör.

För mindre entreprenader

–Aff Lite passar mycket bra för mindre fastighetsägare och bostadsrättsföreningar som ofta gör färre och mindre upphandlingar. Tjänsten är till god hjälp då en fastighetsägare vill handla upp en tydligt avgränsad entreprenad, säger Gustav Anderson.

Planen är att dokument för flera olika förvaltningstjänster successivt ska lanseras inom tjänsten AffLite.

För ytterligare info kontakta produktområdesansvarige Gustav Anderson, gustav.anderson@byggtjanst.se, 08-457 10 55 eller Jörgen Hallström, pressansvarig, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se, 070-644 69 03.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

 

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige