Gå direkt till innehåll
Att projektleda infrastrukturprojekt – ny handbok

Pressmeddelande -

Att projektleda infrastrukturprojekt – ny handbok

Infrastrukturprojekt är unika och ofta komplexa att genomföra. De behöver därför drivas på olika sätt och med olika fokus även om det finns gemensamma nämnare i projekteringssätt och produktionsmetoder.

Infrastrukturguiden – handbok i projektledning beskriver hur och varför infrastrukturprojekt startas, och redogör för den generiska process som de flesta projekt går igenom. För att kunna bedriva ett projekt effektivt så krävs det å ena sidan ett gott arbetsklimat och å andra sidan ett fastställt arbetssätt – en metod att följa. Projektmodeller, metodik, lagstiftning, krav, önskemål och inte minst människor, möts i det framväxande projektet som resulterar i ny eller ombyggd infrastruktur.

Läsaren får konkreta exempel och tips på vad beställare, projektledare och projektmedarbetare behöver tänka på i projektets olika skeden.

Boken vänder sig till läsare som arbetar med infrastrukturprojekt i beställar- eller konsultrollerna men även till entreprenörer som behöver samverka med nämnda parter och ibland agerar som beställare själva. Den kan med fördel användas som eftergymnasial kurslitteratur.

Om författaren:
Magnus Brile har en mångårig erfarenhet av projektering och projektledning av infrastrukturprojekt. Tidigare arbetade han i IT-branschen. Idag utbildar han studerande och branschfolk. Vid sidan om utbildarrollen har han även specialistuppdrag inom entreprenadjuridik och arbetsmiljö.



FAKTA
Författare: Magnus Brile
Omslag, form och layout: Anki Björklund
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 287
Mjukband med flikar, illustrationer i fyrfärgstryck

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Affärsområdeschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige