Följ Svensk Byggtjänst

Avtalen klara – Svensk Byggtjänst ska förvalta CoClass

Pressmeddelande   •   Dec 21, 2017 10:02 CET

Svensk Byggtjänst får uppdraget att förvalta CoClass – byggsektorns nya digitala klassifikationssystem. CoClass kommer att effektivisera informationshanteringen i alla typer av större bygg- och förvaltningsprocesser.

– Svensk Byggtjänst har haft en central roll i utvecklingen av CoClass och det är mycket glädjande att vi nu även fått branschens förtroende att förvalta systemet, säger Urban Månsson, VD på Svensk Byggtjänst.

Att avtalen om förvaltning är klara och signerade innebär att CoClass nu kan marknadsföras och användas på bred front med hjälp av olika licenser. Det kommer alltid att finnas en gratisversion av systemets innehåll, plus olika tilläggstjänster anpassade för olika användare och behov.

– En stor och viktig pusselbit av standardiseringen för BIM finns nu på plats, vilket kommer att effektivisera informationshanteringen hos sektorns alla aktörer. CoClass är helt centralt för att vi i sektorn ska kunna möta digitaliseringen i alla våra processer, säger Olle Samuelsson, VD på BIM Alliance, som är en av delägarna i CoClass.

De organisationer som slutit avtalen om förvaltning av CoClass med Svensk Byggtjänst är följande: BIM Alliance, Trafikverket, Swedavia, Sveriges Kommuner och Landsting (SKL), Stockholms läns landsting (SLL), Trafikförvaltningen och Samverkansforum för statliga byggherrar och förvaltare.

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.