Gå direkt till innehåll
Bostadsbestämmelser 2019 - en handbok om byggbestämmelser
Bostadsbestämmelser 2019 - en handbok om byggbestämmelser

Pressmeddelande -

​Bostadsbestämmelser 2019 – Handbok med lösningsförslag

Handboken Bostadsbestämmelser fyller en viktig funktion eftersom myndigheternas föreskrifter inte innehåller förslag på lösningar. Handboken Bostadsbestämmelser ser till att praktisk kunskap inte går förlorad.

2019 års utgåva innehåller de ändringar av byggreglerna som skett under 2017 och 2018 i BBR 25 (BFS 2017:5) och BBR 26 (BFS 2018:4). Ändringarna finns inom det viktiga energiområdet och behandlar

  • förtydligande av begreppet ”ändring av byggnad” i avsnitt 1
  • ändrade krav på hur byggnadens energianvändning ska verifieras genom mätning och beräkning
  • skärpta krav på fastbränsleeldning
  • nya krav på så kallade nära-nollenergibyggnader
  • brand- och ventilationsavsnitten har reviderats genom att beteckningar och hänvisningar till utgångna standarder har uppdaterats.
  • Författare är arkitekt SAR/MSA Hans Örnhall, tidigare ansvarig för bostadsutformningsfrågor på Planverket och Boverket. Han arbetar nu som praktiserande arkitekt och som sakkunnig i frågor som berör byggnadsutformning och säkerhet i byggnader.

    FAKTA

    Författare: Hans Örnhall

    Omslag, form och layout: Beate Pytz

    Förlag: AB Svensk Byggtjänst

    Antal sidor: 195

    Mjukband, svartvit

    Ämnen


    Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

    Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

    Kontakter

    Helen Strandgren

    Helen Strandgren

    Affärsområdeschef 08-457 10 00

    Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

    Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

    Svensk Byggtjänst
    Besöksadress: Odengatan 65
    113 87 STOCKHOLM
    Sverige