Gå direkt till innehåll
CoClass webbinar: 65 miljarder skäl till obrutna informationskedjor

Pressmeddelande -

CoClass webbinar: 65 miljarder skäl till obrutna informationskedjor

Visste du att bristande kommunikation i produktion och förvaltning kostar byggsektorn 65 miljarder per år? Ett gemensamt språk inom branschen är en del av lösningen. Anmäl dig till Svensk Byggtjänsts webbinar för att ta reda på fler orsaker och lösningar som kan få bukt med problemen.

Den 20 april står flera talare inom branschen redo att diskutera byggsektorns lösningar och orsaker till kommunikationsbrister. Svensk Byggtjänst har i tre rapporter undersökt och följt upp vad bristande kommunikation inom produktion och förvaltning egentligen kostar för svensk byggsektor. Branschens egen bedömning landar på hisnande 65 miljarder per år.

Samtalen kommer därmed cirkulera kring frågan om varför man ska anstränga sig för att hålla en obruten informationskedja genom hela bygg- och förvaltningsprocessen samt nyttan med det gemensamma branschspråket – CoClass.

– Det pratas ofta om hur viktigt det är med obrutna informationskedjor och vikten av att alla i branschen använder samma språk. CoClass är en del av lösningen och jag ser fram emot att höra konkreta exempel om hur företag har jobbat med det här systemet och hur det kan hjälpa branschen i den digitala utvecklingen, säger Fredrik Bauer, programledare för webbinariet.

När? 20 april kl. 13.00-14.00

Anmälan? Länk till anmälan!

Program

13.00 Välkommen

Hur kan byggbranschen öka produktiviteten

Tillsammans med Mikael Anjou, vd på Sizes Construction och författare till boken ”Den ineffektiva byggbranschen”, diskuterar vi teman för hur byggsektorn kan förbättra produktivitet samt kvalitet och därmed möjliggöra att fler bostäder byggs.

Så kan beställarna driva utvecklingen i branschen

Hur arbetar beställarledet med att ställa krav på innovativa lösningar och ny teknik? Andreas Persson, Chef Expertstödsenheten, Familjebostäder berättar om arbetet i sin organisation.

Alla pratar CoClass

Med ett gemensamt språk kan vi minska riskerna för missförstånd och tvister. CoClass det digitala språket för bygg- och förvaltning. Hur kan det skapa nytta? Hur kan det användas? Mikael Malmkvist, produktchef för CoClass, Andreas Persson, Chef Expertstödsenheten på Familjebostäder, Lotta Wibeck, Digitalization Program Lead på Skanska och Anneli Norlin, Projektledare digitalisering på Tyréns diskuterar CoClass.

14.00 Avslut

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige