Följ Svensk Byggtjänst

Cramo huvudsponsor för Årets bygge

Pressmeddelande   •   Aug 31, 2015 10:00 CEST

Cramo går in som huvudsponsor i Årets bygge, tävlingen som sätter ljuset på samhällsbyggnadssektorns mest framgångsrika projekt.

Årets Bygge är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Tävlingen syftar till att lyfta fram det allra bästa sektorn kan prestera. Under hela hösten presenteras 20 intressanta byggprojekt i reportage i Byggindustrin och alla som vill kan rösta.

Därefter tar en expertjury vid och utser en segrare. Projektens framgång bedöms ur flera olika aspekter: kvalitet, samarbete, ekonomi, design och säkerhet. Det segrande projektet offentliggörs på galan Årets bygge 2016 som går av stapeln nionde mars på Cirkus i Stockholm.

Bedöms ur fler aspekter
Cramo går nu in som huvudsponsor för tävlingen och galan.

– Det som är intressant för våra kunder är intressant för oss. Bygg- och anläggningsprojekt involverar idag ett stort antal aktörer. Cramo är visserligen inte ett byggföretag, men juryn prioriterar bland annat samarbetet mellan projektets alla aktörer, säger Cramos vd Göran Carlson.

Till exempel tittar juryn på hur projekten lyckas leva upp till tidplan och budget, hållbarhetsaspekter samt säkerhetsfrågor.

– Det är frågor som står i fokus för oss, och där vi har kunskap och expertis att hjälpa våra kunder att nå sina mål. Därför har vi valt att engagera oss i Årets bygge, säger Göran Carlson.

– Just kommunikation och samarbete över branschgränserna är väldigt viktigt. Jag är stolt och glad över att Cramo går in som huvudsponsor till Årets Bygge. Jag är säker på att vi kommer att hitta många bra synergier tillsammans med branschen framåt, säger Erik Hellqvist, vd Svensk på Byggtjänst.

Arena för branschen
– Galan Årets bygge har blivit en arena där branschen syns och möts under lite mer festliga förhållanden. Här lyfter vi fram vår yrkesstolthet och jobbar mot ett ”hållbart samhällsbyggande i världsklass”. Alla projekt som genomförts med god framgång kan delta, det kan handla om allt från ett vägräcke, en renovering eller ett avancerat nybygge, säger Petra Sörme, affärsområdeschef på Svensk Byggtjänst.

Jury för Årets bygge 2016

Mårten Lindström, More 10 AB (ordförande)

Staffan Åkerlund, Byggindustrin (sekreterare)

Lisa Daram, Arkus

Magnus Everitt, VVS Företagen

Erik Hellqvist, Svensk Byggtjänst

Reinhold Lennebo, Fastighetsägarna

Eva Schelin, IQ Samhällsbyggnad

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.