Följ Svensk Byggtjänst

De viktiga samhällsbyggarreglerna på ett ställe: "Författningshandbok för byggsektorn 2013/14"

Pressmeddelande   •   Okt 14, 2013 13:00 CEST

Författningshandbok för byggsektorn är en årlig bok som redovisar ett brett urval av de författningstexter som berör samhällsplanering, byggande och förvaltning. Lagar, förordningar och föreskrifter återges med några få undantag i sin helhet. Författningshandboken innehåller både årets nyheter (tydligt kantmärkta), och lagar och regler som varit med länge (om de är giltiga).


Texterna i denna utgåva är giltiga per 1 juli 2013, men även beslutade författningsändringar med senare ikraftträdande finns med.

Svensk Byggtjänsts Författningshandbok för byggsektorn har utkommit årligen sedan 1979. Nyheter i årets utgåva är bland annat vägförordningen, förordning om byggande av järnväg, miljöprövningsförordningen, förordning om förbränning av avfall och förordning om statliga byggnadsminnen.

Övriga nyheter är flera av Boverkets föreskrifter som alla ersätter tidigare författningar.


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.