Gå direkt till innehåll
De viktiga samhällsbyggarreglerna på ett ställe: "Författningshandbok för byggsektorn 2013/14"

Pressmeddelande -

De viktiga samhällsbyggarreglerna på ett ställe: "Författningshandbok för byggsektorn 2013/14"

Författningshandbok för byggsektorn är en årlig bok som redovisar ett brett urval av de författningstexter som berör samhällsplanering, byggande och förvaltning. Lagar, förordningar och föreskrifter återges med några få undantag i sin helhet. Författningshandboken innehåller både årets nyheter (tydligt kantmärkta), och lagar och regler som varit med länge (om de är giltiga).


Texterna i denna utgåva är giltiga per 1 juli 2013, men även beslutade författningsändringar med senare ikraftträdande finns med.

Svensk Byggtjänsts Författningshandbok för byggsektorn har utkommit årligen sedan 1979. Nyheter i årets utgåva är bland annat vägförordningen, förordning om byggande av järnväg, miljöprövningsförordningen, förordning om förbränning av avfall och förordning om statliga byggnadsminnen.

Övriga nyheter är flera av Boverkets föreskrifter som alla ersätter tidigare författningar.


Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige