Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Flera AMA-delar uppdateras

Arbetet med att uppdatera AMA AF, AMA VVS & Kyl samt AMA El påbörjas under hösten 2011. De olika delarna beräknas vara klara hösten 2012.

­– Samverkan med branschen är viktigt och alla är välkomna att lämna förslag och kommentera remisserna, säger Bo Samuelsson som är projektledare för uppdateringen av AMA.

För AMA VVS & Kyl och AMA EL beräknas en remiss skickas ut under våren, remissrundan ska vara klar i augusti 2012.

AMA AF 07 ska uppdateras och bli AMA AF 12 eftersom det finns en rad ändringar som nu finns i AMA-nytt.

Ett område är lagstiftningen kring offentlig upphandling som trädde i kraft 2007 efter det att AMA AF gavs ut. Även Plan- och Bygglagen som trätt i kraft i år påverkar AMA AF, bland annat frågor som rör begreppen kontroll, egenkontroll, kontrollansvarig och provning. Avsnitten AFH och AFJ kommer att ses över i sin helhet då dessa inte ändrades i någon större utsträckning 2007 utöver avsnittet om mätning.

AMA AF 2012 kommer att gå på remiss under våren 2012 och vara klar i september hösten 2012.

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige