Gå direkt till innehåll
Guldmedalj för årets hetaste materialnyhet till Nybro Bostads AB

Pressmeddelande -

Guldmedalj för årets hetaste materialnyhet till Nybro Bostads AB

Nybro Bostads AB har tilldelats Materialmedaljen, Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste materialnyhet 2011. Priset delades ut på Nordbyggs Solvallakväll den 23 mars. Företaget fick priset för en genial renoveringsvagn för enkla fönsterlyft som utvecklats av Kent Thuresson.

”Bortåt 70 000 bostäder måste energirenoveras varje år om Sverige ska klara sina klimatmål före 2020. Fönsterarbeten har en nyckelfunktion i detta. Kent Thuressons renoveringsvagn är en lika enkel som genial lösning på ett stort behov.”

Så lyder juryns motivering till varför just Nybro Bostads renoveringsvagn fick den andra guldmedaljen som delats ut. Bakom priset står Nordbygg, tidskriften Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Den allra första medaljen delades ut förra året och tillföll då Soltech Energy och deras solenergisystem med takpannor av glas.

Årets prisade innovation kallas ”Windowvip” och gör att en person säkert och enkelt kan lyfta ut pivåhängda fönster vid renovering. Ett jobb som annars är tungt och riskfyllt, även för två personer.

Tufft mellan tio kandidater

Byggindustrin har under förra året publicerat topplistor med månadens tio hetaste materialnyheter på den svenska byggmarknaden. Listorna har tagits fram i samarbete med Svensk Byggtjänst. Produkterna är ett urval ur Byggkatalogens Materialforum.

De tio hetaste nyheterna från hela året 2010 valdes ut som bidrag till tävlingen som nu avgjorts. Det har sedan slutet av februari varit möjligt att rösta på sin favorit bland bidragen via arrangörernas hemsidor.

”Folkets röst” har utgjort en del i underlaget för att kora vinnaren. Den slutgiltiga makten har dock juryn haft. Följande personer har ingått i juryn:

Peter Söderberg, Projektledare Nordbygg

Erik Hellqvist, vd Svensk Byggtjänst

Martin Steno, materialexpert Svensk Byggtjänst

Staffan Åkerlund, chefredaktör Byggindustrin

Niclas Köhler, redaktör med inriktning på material och teknik på Byggindustrin

Ordförande för juryn är Elizabeth Hatz, Materialakademin, KTH.

- Juryn hade ett tufft jobb att välja ut årets vinnare, men vi kom överens om att Nybro Bostads bidrag stack ut och denna kandidat hade också ett starkt stöd från ”folkets röst”, säger Erik Hellqvist, Svensk Byggtjänst.

- Vi tycker att Materialmedaljen fyller en viktig uppgift – den pekar på den stora innovationsgraden i vår bransch och kan tjäna som inspiration för andra att satsa mer på nya lösningar och produkter, menar Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg.

Medaljen som delas ut är designad av konstnären och formgivaren Annsofi Ericsson Petrini, som under senare år bland annat illustrerat Svensk Byggtjänsts Idéskrifter.

Foto: Nybro Bostads AB

------------------------------------------------------------------------------------------

Högupplöst bild på vinnaren under prisutdelningen finns att ladda ner från Bildbanken i Svensk Byggtjänsts pressrum, under ”övriga bilder” från och med den 25 mars.

Besök vinnaren på www.nybrobostadsab.se

Ämnen

Taggar

Regioner


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige