Gå direkt till innehåll
Helena Dahlberg ska göra AMA mer lättillgängligt

Pressmeddelande -

Helena Dahlberg ska göra AMA mer lättillgängligt

Helena Dahlberg är ny produktchef för områdena AMA och BSAB på Svensk Byggtjänst. Hon kommer närmast från Skanska där hon varit globalt ansvarig för webb och intranät.
– AMA ska vara en naturlig del i byggprocessen hos alla aktörer. Tillgänglighet är ett nyckelord och jag ser fram emot att öka användarvänligheten, på bland annat AMAs webbtjänst.

Helena Dahlberg är civilingenjör och hon började sin karriär på Skanska med att konstruera broar. Förutom djup förståelse för byggbranschen och digitala verktyg har Helena ett internationellt perspektiv. Hon ser samverkan med övriga Nordiska länder som en viktig framtidsfråga för utvecklingen av BSAB, AMAs ryggrad.

– För att fortsätta vara ett attraktivt verktyg för stora aktörer är det viktigt att vi samverkar med våra nordiska motsvarigheter och att de olika nordiska klassificeringssystemen fungerar tillsammans, säger Helena Dahlberg. 

 I ett kortare perspektiv finns uppgiften att ytterligare sprida användningen av AMA till alla aktörer i branschen.

– AMA är best practice, men kan göras mer lättillgängligt. Webbtjänsten ska kunna utvecklas till ett arbetsverktyg, inte bara fungera som ett katalogträd där användaren måste förstå strukturen för att hitta information. Drivs projekt med AMA blir det rätt och användare får tillgång till hela branschens samlade kunskap och erfarenhet.

– Dialogen med användarna är mycket viktig i arbetet och vi vet att tillgängligheten är en central fråga. Vi kommer därför att se över möjligheterna att använda helt nya kanaler för att ytterligare underlätta för användarna, avslutar Helena Dahlberg.

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige