Följ Svensk Byggtjänst

Ingela Lindh ny styrelseordförande i Svensk Byggtjänst

Pressmeddelande   •   Apr 09, 2019 17:21 CEST

Ingela Lindh utsågs nyligen till ny styrelseordförande i Svensk Byggtjänst.

Tunga branschprofilen Ingela Lindh utsågs den 9 april till ny styrelseordförande i Svensk Byggtjänst. Dessutom stärks styrelsen med två nya namn med fokus på digitalisering och teknik: Christoffer Börjesson från Fastighetsägarna och Per-Olof Nilsson från Bravida.

Ingela Lindh blev den 9 april styrelseordförande i Svensk Byggtjänst.

Ingela Lindh är i grunden arkitekt. Hon kommer närmast från Stockholms stad där hon bland annat varit stadsdirektör och direktör på Stadsbyggnadskontoret. Dessförinnan var hon bland annat vd på allmännyttiga bostadsbolaget Stockholmshem och har haft flera tunga styrelseuppdrag.

Brett förankrad

– Ingela är ett väldigt starkt namn i samhällsbyggnadssektorn. Hennes breda och gedigna erfarenhet från näringsliv, allmännytta och politik blir ett riktigt bra tillskott till Svensk Byggtjänsts styrelse, säger Magnus Höij, förbundsdirektör Innovationsföretagen och medlem i valberedningen.

Stort förtroende

– Jag ser fram emot att tillsammans med vd Urban Månsson, medarbetare och övriga styrelsen driva Svensk Byggtjänst framåt i en föränderlig och spännande fas för svensk byggsektor.

– Vi står alla inför utmaningar gällande främst digitalisering och hållbarhet ur olika aspekter. Svensk Byggtjänst är en viktig och stabil aktör med stort förtroende i branschen som kan verka och göra nytta för hela sektorn, säger Ingela Lindh.

Ingela Lindh efterträder Ola Månsson, vd Installatörsföretagen, som nu tar plats i valberedningen.

Digitalisering och teknikfokus

Styrelsen stärks även med två nya namn med fokus på digitalisering och teknik: Christoffer Börjesson, digitaliseringsexpert på Fastighetsägarna och Per-Olof Nilsson, teknik-, kalkyl- och marknadschef på Bravida.


Svensk Byggtjänst styrelse 2019

Nya ledamöter:

Ingela Lindh
Per-Olof Nilsson, Bravida
Christoffer Börjesson, Fastighetsägarna Stockholm

Omvalda ledamöter:

Daan Cedergren, Sweco
Ingegerd Simonsson, NCC
Nicklas Walldan, Vasakronan
Anneli Kouthoofd, Byggmaterialindustrierna
Jonas Högset, SABO 

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kommentarer (0)

Lägg till kommentar

Kommentera

Genom att skicka din kommentar accepterar du att dina personuppgifter behandlas i enlighet med Mynewsdesks Integritetspolicy.