Gå direkt till innehåll
Juridiskt ansvar för tekniska konsulter – ny bok

Pressmeddelande -

Juridiskt ansvar för tekniska konsulter – ny bok

För tekniska konsulters juridiska ansvar saknas generella lagar. Ansvaret är emellertid i princip likvärdigt med många andra yrkesgrupper som sysslar med rådgivning och information. En redogörelse för tekniska konsulters ansvar kräver därför en jämförelse med andra yrkesutövares ansvar.

Med stöd av den juridiska litteraturen och ett hundratal svenska och nordiska rättsfall och andra avgöranden, varav ett flertal är nytillkomna, beskriver innehållet i boken Konsultansvar, utgåva 3 metodisk genomgång av:

  • De rättsliga förutsättningarna för konsultansvaret.
  • Vem som ansvarar för uppdragets närmare innehåll.
  • Myndigheters ansvar.
  • Vad som är god yrkessed.
  • Konsultens ansvar mot annan än kontraktspart.
  • Konsultens möjligheter att begränsa sitt ansvar.
  • Påföljder vid fel i uppdraget, särskilt hur skadestånd ska beräknas.
  • Reklamation, preskription och tvistlösning.
  • Denna tredje utgåva är uppdaterad med hänsyn till utvecklingen i rättspraxis och litteratur. Även en större omarbetning av avsnittet om skadeståndets beräkning har gjorts.

    Boken vänder sig till den som kommer i kontakt med frågor om konsultansvar i sin yrkesverksamhet, men den är skriven så även andra kan tillgodogöra sig innehållet. Den är pedagogiskt upplagd och har korta sammanfattningar.


    Om författarna:
    Författare är advokaten Jan Elfström och teknologie licentiaten Lars Erik Ashton, vilka har en omfattande erfarenhet av frågor som rör konsultansvar.

    FAKTA
    Författare: Jan Elfström och Lars Erik Ashton
    Förlag: AB Svensk Byggtjänst
    Antal sidor: 260
    Format: 169 x 239 mm
    Mjukband, svartvit

    Ämnen


    Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

    Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

    Kontakter

    Helen Strandgren

    Helen Strandgren

    Affärsområdeschef 08-457 10 00

    Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

    Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

    Svensk Byggtjänst
    Besöksadress: Odengatan 65
    113 87 STOCKHOLM
    Sverige