Gå direkt till innehåll
Minecraft-modell över framtidens Fisksätra visas i Nacka kommuns samrådsutställning

Pressmeddelande -

Minecraft-modell över framtidens Fisksätra visas i Nacka kommuns samrådsutställning

Nacka kommun tar ett helt nytt grepp i samrådsutställningen gällande nytt detaljplaneprogram för Fisksätra. Kommunens förslag visualiseras med en modell byggd i dataspelet Minecraft. Modellen har vuxit fram med hjälp av Svensk Byggtjänsts koncept Mina Kvarter och ungdomar från bland annat Fisksätra ungdomsråd.

I arbetet med att ta fram förslag till ett nytt detaljplaneprogram för miljonprogramsområdet Fisksätra, har Nacka kommun satsat mycket på medborgardialog. I den så kallade Fisksätradialogen arrangerades fokusgrupper, dörrknackning och enkätundersökningar. Därtill anordnades en workshop med ungdomar från Fiskätra, som efter gemensamma diskussioner fick visualisera sina förslag i dataspelet Minecraft.

– De har jobbat i dataspelet på det anpassade vis som Svensk Byggtjänst utvecklat inom dialogkonceptet Mina Kvarter. Visualiseringsarbetet har letts av Svensk Byggtjänsts Minecraft-konsulter David Bergström och Emil Andersson, berättar Christian Rydberg Åkesson, planarkitekt på Nacka kommun.

Slutversion visas på utställningen
Den första Minecraft-modellen över Fisksätra har vägts samman med idéer och synpunkter från övrig dialog med medborgarna. Ansvariga stadsplanerare i Nacka kommun har sedan tagit fram underlag till modifieringar. Den modifierade modellen är klar och kommer alltså att visas på kommunens samrådsutställning gällande förslag till nytt detaljplaneprogram för Fisksätra.

– Samrådsutställningen äger rum i Fisksätra Folkets Hus den 15 och 26 november mellan 17.30 och 20.00. Där kommer besökarna att ha möjlighet att titta på Minecraft-modellen och sätta in skyltar där de skulle vilja se andra eller ytterligare förändringar. Dessa namnskyltar kommer att kopplas till skriftliga beskrivningar och kontaktuppgifter om förslagsgivaren vill lämna det för att fortsatt vara med i samrådsdialogen, berättar Christian Rydberg Åkesson.

– Vi är mycket glada över att vara med och utveckla samrådsdialogen på detta vis. Nacka kommun har verkligen gjort ett ambitiöst jobb vad gäller medborgardialog. Jag tror att Mina Kvarter-konceptet och visualisering med Minecraft skapar både mer nyfikenhet och större tydlighet i samrådet om det nya detaljplaneprogrammet för Fisksätra, säger Erik Hellqvist, vd på Svensk Byggtjänst.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Relaterade nyheter

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige