Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Möt Svensk Byggtjänst på Business Arena 2013: Rita din byggprocess i vår monter och hör hur renovering av miljonprogram kan bli en tillväxtmotor

Hur kan byggprocessen bli mindre trasslig så att vi snabbare kan få fram fler bra bostäder? Denna fråga står i fokus i Svensk Byggtjänsts monter på Business Arena 2013 den 18 och 19 september på Waterfront i Stockholm. Dessutom håller makroekonomen och journalisten Pekka Kääntä ett föredrag om rapporten ”Renoveringen av miljonprogrammet – ett gyllene läge”, som han skrivit på uppdrag av Svensk Byggtjänst.

– Vi har just nu dragit igång en omfattande kampanj för att skapa debatt och diskussion kring hur byggprocessen kan bli effektivare. Var finns de trassligaste inslagen i processen och hur ska vi få bort dessa? Lyckas vi med det kan vi inte minst lösa bostadsbristen snabbare, säger Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst.

I monter nummer 15 på Business Arena berättar Svensk Byggtjänst mer om denna kampanj, där beslutsfattare inom hela samhällsbyggandet får rita hur de tycker att byggprocessen ser ut idag – från idé till byggnad i förvaltning eller från A till Ö. Det blir kurvor där de trassliga delarna visar var problemen finns. I intervjuer förklarar de sina kurvor och hur de tycker att största problemen i byggprocessen ska lösas.

Rita hur du ser på byggprocessen!
– I vår monter på Business Arena får alla besökare möjlighet att rita sina byggprocesser och visa var de ser trasslet som försvårar, fördyrar och försenar, berättar Erik Kalmaru, kommunikationsansvarig på Svensk Byggtjänst.

– På plats finns också socionomen och debattledaren Klas Hallberg som gör intervjuer med talare och besökare. Dessa kommer tillsammans med annat material i vår kampanj att visas på byggtjanst.se/atillo, och bli en del i vårt eget stora evenemang ”Samhällsbyggarforum” på Berns i Stockholm den 14 november. Där kommer byggprocesen och bostadsbristen att stå i centrum.

Föredrag om miljonprogrammets möjligheter
Under Business Arena 2013 är Svensk Byggtjänst även representerat i seminarieprogramet. Klockan 16.00 den 18 september talar makrokonomen och journalisten Pekka Kääntä på temat ”Renoveringsproblematiken – en tillväxtmöjlighet” under Business Arenas ”Framtidsforum".

Inslaget utgår från rapporten ”Renoveringen av miljonprogrammet – ett gyllene läge” som Pekka Kääntä skrivit på uppdrag av Svensk Byggtjänst.

– Just nu är det ett gyllene läge för en välplanerad och genomgripande renovering av miljonprogrammet. En sådan satsning skulle under tio år kunna stå för en betydande del av den svenska tillväxten – under perioder sannolikt mer än hälften – och ge många goda samhällseffekter, förklarar Pekka Kääntä och tillägger:

– Staten kan agera finansiell motor i denna satsning, utan subventioner, med tanke på räntesituationen. Detta skulle även kunna dämpa behovet av hyreshöjningar efter renoveringar.

För mer information kontakta:
Jörgen Hallström, presschef Svensk Byggtjänst

jorgen.hallstrom@byggtjanst.se
 Tel: 070-644 69 03

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige