Gå direkt till innehåll
Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste materialnyhet 2013 till 3M för ny supertejp

Pressmeddelande -

Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste materialnyhet 2013 till 3M för ny supertejp

3M har tilldelats Nordbyggs guldmedalj för årets hetaste materialnyhet 2013. Priset delades ut på Stockholmsmässan i Älvsjö den 12 mars i samband med konferensen Nordbygg Ecoforum. Företaget fick priset för den nya supertejpen 3M All Weather Flashing Tape 8067.

”Ibland är det de små sakerna som har den stora potentialen. Det bevisar årets vinnare av Nordbyggs Guldmedalj – 3M All Weather Flashing Tape 8067. Tack vara denna produkts unika egenskaper kan man snabbt och enkelt uppnå total och tidsbeständig täthet runt fönster och dörrar. Detta kan ge stora energibesparingar i både gamla och nya hus. Denna tätningstejp blir extra viktig i passivhus, som kräver total täthet för att fungera.”

Så lyder juryns motivering till varför just 3M All Weather Flashing Tape fick den fjärde Guldmedaljen som delats ut. Bakom priset står Nordbygg, tidskriften Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Den allra första medaljen delades ut 2010 och tillföll då Soltech Energy och deras solenergisystem med takpannor av glas. Förra året gick priset till AB Smidesproffsen i Umeå för den mobila betongstationen ELVIRA och 2011 fick Nybro Bostads AB medaljen för Windowvip – en renoveringsvagn för enkla fönsterlyft.

Jämnt mellan tio kandidater
Byggindustrin har under förra året publicerat topplistor med månadens tio hetaste materialnyheter på den svenska byggmarknaden. Listorna har tagits fram i samarbete med Svensk Byggtjänst. Produkterna är ett urval ur Byggkatalogens Materialforum, som presenterat drygt 200 byggmaterialnyheter under det gånga året.

De tio hetaste nyheterna från hela året 2012 valdes ut som bidrag till tävlingen som nu avgjorts. Det har sedan slutet av februari varit möjligt att rösta på sin favorit bland bidragen via arrangörernas hemsidor.

”Folkets röst” har utgjort en del i underlaget för att kora vinnaren. Den slutgiltiga makten har dock juryn haft.

Följande personer har ingått i juryn: Erik Hellqvist, vd Svensk Byggtjänst, ordförande i juryn, Peter Söderberg, projektchef Nordbygg, Staffan Åkerlund, chefredaktör Byggindustrin, Jörgen Hallström, kommunikationskonsult inom samhällsbyggnad på Cloudberry samt Monica Björk, vd Byggmaterialindustrierna.

”Nu kan vi skryta internationellt!”
– Juryn hade ett tufft jobb att välja ut årets vinnare, men vi kom överens om att 3M:s nya supertejpbidrag hade de rätta kvaliteterna och denna kandidat hade också ett mycket starkt stöd från ”folkets röst”, säger Erik Hellqvist, Svensk Byggtjänst.

– Vi tycker att Guldmedaljen fyller en viktig uppgift – den pekar på den stora innovationsgraden i vår bransch och kan tjäna som inspiration för andra att satsa mer på nya lösningar och produkter, menar Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg.

– Vi är jätteglada för det här! Vi har jobbat ganska många år för att få alla komponenter och alla tillstånd på plats. Tejpen har nu klarat alla tester. Vi ser att den kan ersätta mjukfog, den är snabb och enkel att jobba med, säger Dr Roger Hagen, 3M Svenska, Industrial & Transportation Business, 3M Renewable Energy.

– Vi presenterade den första gången på Nordbygg 2012 och började lanseringen redan då. Nu är P-märkningen klar och den finns nu ute i fackhandeln. Vi tror mycket på den här produkten i miljonprogrammen men även vid nybyggnadsprojekt.

– Att vinna guldmedaljen tror jag kommer vara jättebra för oss vid fortsatt lansering. Nu kan vi skryta med den internationellt och visa på hur långt fram Sverige ligger när det gäller tätning och energieffektiva lösningar, säger Roger Hagen.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Relaterade nyheter

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige