Gå direkt till innehåll
Nordic ConTech Talk: Tillbaka till framtiden

Pressmeddelande -

Nordic ConTech Talk: Tillbaka till framtiden

Vad händer i branschen och vilka förändringar tar vi med oss in i framtiden? Anmäl dig till Nordic ConTech Talks för att lyssna till när vi tillsammans med branschkollegor blickar tillbaka på höjdpunkter från tidigare avsnitt och spanar framåt. Vi kommer bland annat diskutera hur redan förändrade arbetssätt påverkat samhällsbyggandet och hur vi ska göra för att dra nytta av digitaliseringens möjligheter.

Tisdagen den 7 december är det dags för årets sista Nordic ConTech Talks. Mitt under pandemin startade Svensk Byggtjänst tillsammans med Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden2030 webbinarieserien Nordic ConTech Talks. Under elva avsnitt har vi bjudit in branschaktörer som brinner för att förändra samhällsbyggandet med målet att visa på och diskutera hur digitala arbetssätt ökar produktiviteten och minskar klimatpåverkan från byggandet.

– Genom denna serie har vi träffat så många intressanta personer och jag ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till två av de verkliga guldkornen för att höra vad som hänt sen sist och vad de tänker om samhällsbyggnad Post Corona, säger Nordic ConTech Talks programledare Fredrik Bauer.

När? Den 7 december kl. 13:00-14:00

Anmälan? Anmäl dig här!

Program

13.00 Välkommen!
Programledare Fredrik Bauer hälsar välkommen!

Digitalisering som utvecklar en traditionell bransch
Hur påverkar nya arbetssätt, metoder och samarbeten samhällsbyggnadssektorn?

Kajsa Hessel, VD Svensk Byggtjänst och Kristina Gabrielii, Programchef Smart Built Environment.

Årets unga samhällsbyggare trendspanar
Byggbranschens egen hållbarhetsprofil intar scenen och bjuder på en trendspaning inom cirkulär ekonomi, digitalisering och hållbar samhällsbyggnad. Vinnare av årets Clarence Moberg-priset 2021.

Amanda Borneke, Specialist i Cirkulär ekonomi hos Sweco.

Digitaliseringens möjligheter för branschen i spåren av Corona
Pandemin har utmanat och förändrat våra vanor, arbetssätt och företagskulturer. Hur har detta påverkat samhällsbyggnadssektorn och hur skapar vi konkret nytta av den senaste tidens chockdigitalisering? Efter en kort tillbakablick från ConTechs första webbinar med:

Katarina Nylander, Ali Sadeghi och Mia Wahlstein fortsätter vi samtalet med Mia Wahlstein med konkreta frågeställningar om utvecklingen i branschen under pandemin.

Tänk nytt och skapa nya affärer
Hur start-up bolag och nya arbetssätt utvecklar samhällsbyggnadssektorn och skapar nya affärsmodeller har tagits upp på flera webbinarier i ConTech-serien. Många har uppskattat inspelen från Lundqvist Trävaru. Den här gången tar vi det samtalet vidare och pratar konkret om framtiden med:

Samuel Holmström, Lundqvist trävaru.

Framtidens samhällsbyggande – redan idag
Ett framtidsinriktat samtal om hur digitaliseringen förändrar branschen och hur konkreta exempel och lärdomar från tesprojekt och nya arbetssätt nu formar morgondagens byggarbetsplats.

Kristina Gabrielii, programchef Smart Built Environment, Lars Redtzer, chef branschutveckling Byggföretagen, Kajsa Hessel, VD Svensk Byggtjänst, Ola Månsson, VD Installatörsföretagen och Camilla Byström, forskare på KTH och Stockholm Stad.

14.00 Webbinariet avslutas

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige