Gå direkt till innehåll
Nordic ConTech Talks: Att leda digital förändring

Pressmeddelande -

Nordic ConTech Talks: Att leda digital förändring

Utvecklingen gällande digitala arbetssätt och nya affärsmodeller inom samhällsbyggnadssektorn går snabbt framåt vilket ställer nya krav på ledarskapet. Hur leder vi egentligen digital förändring? Anmäl dig till årets andra webbinarie av Nordic ConTech Talks för att ta del av samtalen om morgondagens byggbransch.

Den 8 april är det åter dags för Nordic ConTech Talks att öppna upp sina digitala dörrar. Det sjunde webbinariet arrangeras precis som tidigare av Svensk Byggtjänst, Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden2030. Talare från branschen är inbjudna för att diskutera vad som krävs av dagens ledare för att engagera medarbetare, förändra organisationer och på allvar ta vara på och lyckas i den digitala transformationen.

– Branschen behöver utvecklas med hjälp av digitala verktyg och arbetssätt. Det tekniska är inte det svåra utan det handlar om att få alla att jobba åt samma håll och satsa på de lösningar som gör verklig skillnad. För det krävs både drivna medarbetare och ett gott ledarskap. Jag ser verkligen fram emot att få samtala med de duktiga ledare och forskare om vilket ledarskap som krävs för att leda digital förändring, säger Fredrik Bauer, programledare för Nordic ConTech Talks.

Precis som vid det senaste eventet är du välkommen att delta vid en digital workshop efter avslutat webbinarie. Där fortsätter vi att diskutera ledarskapets utmaningar och möjligheter i mindre grupper. Det är ett unikt tillfälle att delta i fördjupande och intressanta samtal samtidigt som du knyter nya kontakter med kollegor i branschen. 

Tidigare webbinarier kan du se på vår Youtubekanal.

När: 8 april kl. 13.00-14.00.
Efter avslutat webbinarie bjuder vi in till en digital workshop kl. 14.10-15.00.

Anmälan: Länk till anmälan för webbinarie och workshop!
Du deltar i workshopen via en separat länk som du får vid anmälan.

Program

13.00 Webbinariet startar
Programledare Fredrik Bauer hälsar välkommen!

Internationell utblick – ledarskap och samverkan för digital förändring
Att leda digital förändring innefattar mycket mer än kunskap inom digitalisering och ledarskap. Vilka nya modeller för ledarskap och samverkan behövs för att digitalisering ska ge full effekt? På uppdrag av Smart Built Environment har Ann-Kristin Belkert genomfört en internationell omvärldsspaning som beskriver innovation inom digitalisering i samhällsbyggandet.

Ann-Kristin Belkert, Actinate

Att utveckla innovationskraft i en organisation är krävande, men vad innebär det?
Många företag har utvecklat en excellence genom att göra liknade projekt många, många gånger. Men när det gäller att driva innovation behöver man vara duktig på att göra något för allra försa gången. Det är annorlunda!

Baserat på forskning kommer vi här att höra mer om hur en ledning kan tänka och agera för att skapa förutsättningar för innovation. Vilken är styrelsens roll?

Kamilla Kohn Rådberg, Ph.D Chalmers Tekniska Högskola

Panelsamtal med:

Johnny Petré, konceptchef Bravida Green Energy/vd, Solkraft

Emil Björk, VDC ansvarig Veidekke Entreprenad AB

Kajsa Hessel, vd Svensk Byggtjänst

Viktor Broberg, Head of Customer Success Infobric Group

Amanda Rafter Ekenman, chef Kompetensförsörjning, Installatörsföretagen 

14.00 Webbinariet avslutas

14.10–15.00 Workshop
Webbinariet avslutas med en digital workshop för alla som vill delta. Var med i garanterat intressanta samtal i mindre grupper, som fördelas slumpmässigt. Nätverka med andra i sektorn samtidigt som du diskuterar digitaliseringens utmaningar och möjligheter för ledarskapet i samhällsbyggnadssektorn.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige