Gå direkt till innehåll
Nordic ConTech Talks: Bygga hus digitalt – på riktigt

Pressmeddelande -

Nordic ConTech Talks: Bygga hus digitalt – på riktigt

Pressinbjudan

Vill du veta hur ledande byggföretag världen över bygger digitalt? Då ska du vara på plats vid Nordic ConTech Talks den 21 januari på Drottninggatan 81 i Stockholm. Där får du möjlighet att träffa representanter från startup-världen och lyssna till ett flertal talare som berättar om hur de förändrar byggbranschen med hjälp av digital teknologi.

Digitalisering har länge handlat om att öka effektiviteten i traditionellt byggande. Nu kommer nya företag som bygger hus på ett helt nytt sätt, med digital teknik. Till Nordic ConTech Talks har vi bjudit in några av branschens främsta företrädare som delar med sig av hur de tänker och arbetar med digitala verktyg i byggprocessen.

Du kommer få träffa Fullstack Modular som är bland de världsledande på modulärt byggande. Hur har de lyckats skapa en fabrik som maximerar prefabricering med sådan precision att deras byggnader blivit New Yorks högsta modulhus? Samtidigt som de effektiviserat tid, plats och kostnad för processen.

Möt även Lundqvist Trävaru som gör det möjligt att som kund modifiera sitt eget boende via nätet. På plats finns också en rad spännande startups som kommer att berätta om sina produkter och tjänster.

Varmt välkomna till Nordic ConTech Talks, samlingsplatsen för dig som vill hålla dig uppdaterad på vad som händer i byggbranschen just nu!

Nordic ConTech är ett samarbete mellan Svensk Byggtjänst och Bygg 4.0 och är samhällsbyggnadssektorns plattform för innovativ utveckling. Syftet är att samla branschens aktörer för att kommunicera kring nya lösningar och satsningar inom framtidens samhällsbyggnad.

Plats: VENUE81, Drottninggatan 81, Stockholm
Datum: Tisdag den 21 januari
Tid: Evenemanget startar klockan 15.00 och slutar ca 20.00
För anmälan: Tryck här
För pressanmälan: Skicka din pressanmälan till karin@hallstrompr.se
Info: Delar av programmet kommer att hållas på engelska


Preliminärt program:

15.00 Registrering och fika
15.30 Välkommen (moderator Lars Albinsson VD på Maestro Design och Urban Månsson VD på Svensk Byggtjänst) samt presentation av FullStack
16.30 Panelsamtal
18.00 Mingel. Vi bjuder på en lätt buffé och något gott att dricka.


Lyssna till talare från USA och olika delar i Sverige:

  • FullStack Modular – Bygger 32-våningar höga skyskrapor i New York med hjälp av modulär konstruktionsteknik.
  • Sizes Works – Bygger och monterar fem flerbostadshus i trä på nio månader.
  • Lundqvist Trävaru – Erbjuder webbaserade 3D-konfiguratorer vilket gör det möjligt för kunderna att själva skapa och modifiera sina egna nya byggnader på nätet.
  • Modexa – Levererar hållbara renoveringslösningar och gör det möjligt att renovera medan folk bor kvar.


Träffa branschens startup-företag:

  • HomeMaker – Mjukvarubolag som hjälper bostadsbolag och fastighetsutvecklare att effektivisera sina processer och hitta nya intäktsströmmar.
  • Buildsafe – Digitalt verktyg där hela byggprojektet rapporterar, följer upp och analyserar risker och hinder i produktionen.
  • Mevisio – Digitala tavlor för visualisering och samarbete.
  • Spotscale – Skapar 3D-modeller av byggnader och hela kvarter med hjälp av innovativa scanningsmetoder.
  • Equipmentloop – Digital plattform som hjälper bygg- och hyrbolag att effektivisera hanteringen av maskinpark och utrustning.
  • Zynka BIM – Verktyg och processer som möjliggör kontroll av fastighetsdata.
  • HomeRun - Är nordens ledande digitala verktyg för bostadsprojekt.
  • Teamhub - Tidrapportering och projektrapportering för tjänsteleverantörer inom bygg- och fastighetsbranschen.

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige