Gå direkt till innehåll
Nordic ConTech Talks: Framtidens byggande – i ett språng!

Pressmeddelande -

Nordic ConTech Talks: Framtidens byggande – i ett språng!

Sättet vi bygger på idag påverkar levnadsvillkoren för generationer framåt och idag är insatserna högre och konsekvenserna helt avgörande för vår planet och vår överlevnad. Hur ska vi ta oss till ett samhällsbyggande som är hållbart - miljömässigt, ekonomiskt och socialt? Anmäl dig till höstens första Nordic ConTech Talks för att lyssna till samtal om branschens framtid och förändring.

Äntligen är hösten här vilket betyder att Nordic ConTech Talks återigen drar i gång. Den 20 september är det dags att för säsongens första digitala event efter ett kort sommaruppehåll. Tillsammans med representanter från branschen kommer vi diskutera disruption och hur förändringstakten inom samhällsbyggnadsbranschen ser ut idag och framåt.

– När och hur kommer samhällsbyggnadssektorn genomgå disruption? När kommer digitaliseringen på allvar förändra branschen? Jag tror att vi är mitt i den här förändringen och ser fram emot både konkreta exempel och intressanta samtal kring förändringen i branschen under webbinariet, säger Fredrik Bauer, programledare för Nordic ConTech Talks.

Under webbinariet blickar vi framåt och drar lärdomar från andra branscher. Samtidigt håller vi ett konkret fokus – vad finns och vad fungerar redan idag. Vad formar morgondagens byggbransch och hur kan disruptionen tänkas gå till?

Nordic ConTech Talks arrangeras av Svensk Byggtjänst tillsammans med Smart Built Environment, Byggföretagen, Installatörsföretagen och InfraSweden2030.

När?
20 september kl. 13.00-14.00

Anmälan? Anmäl dig här!

Program

13.00 Välkommen
Programledare Fredrik Bauer hälsar välkomna!

Det digitala skiftet – vad väntar i samhällsbyggnadssektorn?
Digitala arbetssätt förändrar affärsmodellerna i bransch efter bransch genom disruption. Vad betyder det? Hur har andra branscher förändrats och vad kan vi vänta i samhällsbyggnadssektor?

Lars Albinsson, Maestro Design & Management

Artificiell intelligens i praktiken
AI-lösningar skapar förutsättningar för snabbare och smartare beslut i byggprocessen och är på väg att förändra vårt sätt att arbeta. Här får du höra hur AI har utvecklat och förändrat andra branscher.

Petra Dalunde, Ecosystems and Node Manager AI Sweden

Nya aktörer utvecklar en traditionell sektor
För att kunna vara en innovativ, nyskapande och problemlösande sektor behövs samverkan mellan både nya och gamla aktörer. Viken roll spelar nya start-up företag och hur driver de på utvecklingen i samhällsbyggnadssektorn?

Samtal med Simon Fogbring, Head of Business Development Infobric Group, Lars Albinsson, Maestro Design & Management och Petra Dalunde, Ecosystems and Node Manager AI Sweden

Drönare ger rätt information vid rätt tidpunkt
Hör om hur drönare används i olika branscher för att samla in och tillgängliggöra data. Vilka är effekterna av att ha rätt information vid rätt tidpunkt och hur kan det utveckla samhällsbyggnadssektorn?

Isabelle Nyroth, Head of Drones, Globhe

Byggrobotik på arbetsplatsen när är det möjligt?
Hur kan robotar hjälpa till på byggarbetsplatsen och hur förändrar det våra arbetssätt?

Helena Eriksson, Cognibotics AB och Center för byggrobotik vid Lunds Tekniska Högskola

Framtiden för 3D-printing
Ett framåtblickande och konkret samtal om hur 3D-printaing kan vara en av de sätt som automatiserar och robotiserar byggbranschen. En teknik som möjliggör 3D utskrifter av hus, byggnader på plats eller prefabricerande av byggnadselement, byggnadsdelar och inredningsdetaljer som gör bygget enklare, snabbare och billigare.

Tobias von Haslingen, ConcretePrint

Samhällsbyggnadssektorns utveckling
Avslutande samtal om de insikter och fenomen som har presenterats under webbinariet. Vad behövs för att sektorn ska transformeras och hur kan disruptionen tänkas gå till?

14.00 Webbinariet avslutas

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige