Gå direkt till innehåll
Nu lanserar Svensk Byggtjänst webb-TV-programmet ”Aktuellt om Hus”

Pressmeddelande -

Nu lanserar Svensk Byggtjänst webb-TV-programmet ”Aktuellt om Hus”

Svensk Byggtjänst utökar nu sin satsning på webb-TV och lanserar nya programmet ”Aktuellt om Hus”. Programmet tar bland annat upp ny teknik, förändringar i lagar och regler och intressanta projekt adresserat det professionella Byggsverige.

För ett år sedan lanserade Svensk Byggtjänsts omvärldsbevakning webb-TV-programmet ”Aktuellt om El”. En satsning som visat sig vara lyckosam. Nu går man vidare med webb-TV-formatet  med ytterligare ett program: ”Aktuellt om Hus”.

–Byggbranschen utsätts för en allt stridare ström av information. Det är nya regler, förordningar, standarder och certifieringar. Det är väldigt mycket som en yrkesverksam måste hålla reda på. Vi tycker att TV är ett väldigt bra sätt att sovra, paketera och presentera all viktig information på, säger Erik Hellqvist, VD på Svensk Byggtjänst.

Programledare är Rosanna Bhanji och redaktör för ”Aktuellt om Hus” är Mattias Elander Forsgren. Mattias arbetar på Svensk Byggtjänsts omvärldsbevakningsredaktion och har en gedigen TV-vana från sin tidigare arbetsplats SVT.

–Vår utmaning är att hitta nyheterna som betyder något för branschen. Det kan vara ny teknik, nya lagstiftningar eller nya byggregler och arbetsmetoder. Sedan gäller det att paketera dem på ett sätt så att de blir användbara och ger nytta för yrkespersoner. Det finns en enorm potential så jag kan bara hoppas att det faller i god jord, säger Mattias.

Ett program per månad

”Aktuellt om Hus” sänds en gång i månaden och är i sin helhet cirka 15 minuter långt. Varje program är uppdelat i tre avsnitt som blandar reportage, intervjuer och studiodiskussioner.

–Programmet vänder sig till det professionella Byggsverige. Det vill säga arkitekter, tekniska konsulter, entreprenörer, förvaltare, byggherrar, kommuner, tekniska kontor och skolor, säger Erik Hellqvist.

Programmet är lättillgängligt och anpassat så att det kan ses i både dator, mobil och läsplatta. Allt eftersom nya program distribueras läggs de upp i arkiv så att det över tid ger ett gediget videoarkiv med huskunskaper. På sajten går det även att ställa frågor och få hjälp av Svensk Byggtjänsts egna husexperter.
I anslutning till varje avsnitt i programmet finns också kompletterande material för den som vill fördjupa sig.

”Aktuellt om förvaltning” kommer i höst

–Vi startade vår webb-TV-satsning i en mindre skala förra året med ”Aktuellt om El”. Programmet har tagits emot väldigt positivt. Nu fortsätter vi med ”Aktuellt om Hus” och i höst lägger vi till ”Aktuellt om Förvaltning”. År 2015 kommer vi att utöka ytterligare, vi kommer att täcka in väldigt mycket. Sedan får vi se, det beror på återkopplingen från våra kunder vad det blir för områden, men jag ser väldigt stora möjligheter med detta, avslutar Erik Hellqvist.


Relaterade länkar

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Relaterat material

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige