Gå direkt till innehåll
Ny bok: Ansvar inom entreprenadjuridiken

Pressmeddelande -

Ny bok: Ansvar inom entreprenadjuridiken

Ansvar för andra människor, ansvar för av mig vållade skador, entreprenörens eller konsultens ansvar för att åstadkomma ett avtalat resultat. Ansvarsbegreppet kan ha flera olika betydelser. I den nya boken Ansvar inom entreprenadjuridiken behandlas frågor inom entreprenadjuridiken som kan samlas under begreppet ansvar.

”Det finns många frågeställningar som kanske ytligt sett kan besvaras med hänvisning till paragrafer i förekommande regelverk men som vid närmare eftertanke ingalunda är så enkla”. Så motiverar Stig Hedberg, entreprenadjurist med ett helt yrkesliv i ryggen, tillkomsten av sin nya bok Ansvar inom entreprenadjuridiken.

I skriften behandlar han olika ansvarsformer och skadeståndsregler så som de behandlas i AB 04 och ABT 06:

- resultatansvar
- ansvar för lämnade uppgifter
- felansvar
- objektansvar
- förseningsansvar
- allmänt skadeståndsansvar
- ansvars- och skadeståndsbegränsningar

Därutöver behandlas ansvarsregler i ABK 09, Konsumenttjänstlagen och ABS 09.

Det är inte första gången som Stig Hedberg detaljerat behandlar ett område inom entreprenad- och konsulträtt. Tidigare har han bland annat skrivit boken Besiktningsjuridik och kommentarer till AB, ABT och ABK. Den nya boken är en intresseväckande bredvidläsningsbok som skapar funderingar och ger tips kring de olika regelverk som finns.

Förklaringar:

AB 04 Allmänna Bestämmelser för byggnads-, anläggnings- och installa­tionsentreprenader

ABT 06 Allmänna bestämmelser för totalentreprenader avseende byggnads-, anläggnings- och installationsarbeten

ABK 09 Allmänna bestämmelser för konsultuppdrag inom arkitekt- och ingenjörsverksamhet

ABS 09 Allmänna bestämmelser för småhusentreprenader 

 

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige