Gå direkt till innehåll
Ny bok: "Entreprenadjuridik. Anvisningar och råd"

Pressmeddelande -

Ny bok: "Entreprenadjuridik. Anvisningar och råd"

I den nyutkomna skriften Entreprenadjuridik. Anvisningar och råd har författaren Stig Hedberg, samlat diverse frågeställningar som kan dyka upp i det dagliga arbetet för den som ägnar sig åt entreprenadjuridik.

Entreprenadjuridik. Anvisningar och råd utgår från AB eller ABT som avtalsgrund och ser på hur reglerna där kan ligga till grund för den rättsliga bedömningen av många frågor som ytligt sett kanske inte uppfattas som om de kan anses vara av juridisk betydelse.

I boken tittar Hedberg på hur grunderna för ett avtal skapas redan på ritbordet, vid skrivbordet och i förhandlingsrummet. AMA AF 12 förutsätts ha utgjort hjälpmedel vid upprättandet av de administrativa föreskrifterna, AF-delen som kan ses som en mycket viktig juridisk handling.

Exempel ges på fallgropar man får se upp med, betydelsen av olika uttryck, vad man bör uppmärksamma och tips vid kontraktsskrivandet. En besiktningsman torde kunna finna mycket i kapitlet om besiktning och besiktningsförfarande.

Områden som behandlas i boken är omfattning, utförande, organisation, tider, ansvarsfrågor, ekonomi, besiktning, hävning och tvistelösningar och följer således kapitelindelningen i AB/ABT.

Om författaren
Stig Hedberg har ägnat sig åt entreprenadjuridiken i drygt 40 år och har under den tiden hållit många utbildningar och skrivit åtskilliga böcker inom området. Han var också delaktig vid framtagandet av AB 92, föregångaren till AB 04. Han har varit engagerad i Entreprenadjuridiska föreningen och suttit med i Byggandets Kontraktskommitté.


Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige