Gå direkt till innehåll
Ny bok om praktisk fastighetsautomation

Pressmeddelande -

Ny bok om praktisk fastighetsautomation

Fastighetsautomationen genomgår för närvarande en snabb utveckling som drivs av ökande krav på låg energianvändning, enkelt handhavande och behov av att fler av byggnadens tekniska installationer ska kunna fungera tillsammans.

Boken Praktisk fastighetsautomation innehåller en ingående beskrivning av de system och funktioner som förekommer i dagens fastighetsautomationssystem med betoning på den praktiska användningen och hur de ingående delarna fungerar och ger den kunskap som krävs för att kunna följa denna utveckling.

I femton kapitel beskriver författaren allt från fält- och styrenheter till SCADA-system där tillämpningar med BIM och digitala tvillingar diskuteras. Vidare beskrivs utvecklingen mot IP-uppkopplade system och vad det innebär för cybersäkerheten i ett fastighetsautomationssystem. Boken riktar sig till drifttekniker, konsulter, entreprenörer och förvaltare som vill uppdatera sina kunskaper och till elever som utbildar sig till fastighetsingenjör och drifttekniker på gymnasium och yrkeshögskola.

Innehåll och nivå är tänkt att motsvara det som normalt ingår i ämnet fastighetsautomation på gymnasie- och yrkeshögskolenivå. För att tillgodogöra sig bokens innehåll krävs endast grundläggande kunskap om installationsteknik i byggnader.

Om författaren:
Leif Håkansson har mer än 30 års erfarenhet av teknisk utbildning och pedagogik inom styr- och reglerteknik, fastighetsautomation och energieffektivisering i fastigheter.

Han arbetar för närvarande i sin konsultfirma Viol Utbildning med teknisk dokumentation samt utveckling av utbildningsmaterial för distansutbildning inom fastighetsautomation.

FAKTA
Författare: Leif Håkansson
Förlag: AB Svensk Byggtjänst
Antal sidor: 191
Mjukband, illustrationer i fyrfärgstryck

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Helen Strandgren

Helen Strandgren

Affärsområdeschef 08-457 10 00

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige