Gå direkt till innehåll
Ny bok om underhållsplanering

Pressmeddelande -

Ny bok om underhållsplanering

Det regnar in eller vattenledningarna läcker. Underhåll är således både en fråga om pengar och praktiska saker. Vad vi i början bör känna till är att underhållet växer med åren.

Det räcker att man tittar på några vanligt förekommande underhållsåtgärder för att förstå den saken. Det är även av den anledningen som det kan vara bra med en underhållsplan som hjälper oss att hantera frågorna i god tid.

Ingen byggnad är helt eller för evigt underhållsfri och det finns mycket att diskutera oavsett vem man representerar

  • bostadsrättsföreningar, stora som små
  • hyresvärdar och såväl industrier som handelshus eller bostadshus
  • förvaltare och tekniker med flera som sköter och underhåller fastigheter
  • konsulter av olika slag
  • studerande inom olika områden
  • privatpersoner kan också dra nytta av boken
  • I Underhållsplanering, utgåva 2 beskrivs principerna för en underhållsplan. Hur ska man tänka för att bäst planera byggnadens fortbestånd? Vilken tidshorisont bör man använda? Vilka åtgärder är att betrakta som underhåll, vad betyder olika begrepp och hur ska man se på ekonomin?

    Boken har inte någon avsikt att redovisa hur man underhåller fastigheter i praktiken. De tekniska och juridiska frågorna är omfattande och i regel bör man anlita någon sakkunnig för att upprätta förfrågningsunderlag och kontrakt med mera.

    Här skildras istället principer för underhållsplanering och boken är en introduktion i ämnet och vänder sig till förval­tare och tekniker, fastighetsägare, bostadsrättsföreningen och konsulter som vill ha en modell för underhållsplanering.

    FAKTA

    Författare: Anders Granlund

    Förlag: Svensk Byggtjänst

    Antal sidor: 103

    Mjukband, fyrfärg

    Ämnen

    Kategorier


    Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

    Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

    Kontakter

    Helen Strandgren

    Helen Strandgren

    Affärsområdeschef 08-457 10 00

    Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

    Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

    Svensk Byggtjänst
    Besöksadress: Odengatan 65
    113 87 STOCKHOLM
    Sverige