Gå direkt till innehåll
Nytt samarbete mellan Nordbygg och Svensk Byggtjänst: Nordbygg Ecoforum - ny mötesplats för hållbart byggande

Pressmeddelande -

Nytt samarbete mellan Nordbygg och Svensk Byggtjänst: Nordbygg Ecoforum - ny mötesplats för hållbart byggande

Stockholmsmässan/Nordbygg och Svensk Byggtjänst startar en gemensam mötesplats med fokus på framtidens hållbara byggande. Nordbygg Ecoforum omfattar både en konferens- och en utställardel som arrangeras under två dagar vartannat år med start den 12-13 mars 2013.

Stockholmsmässan/Nordbygg och Svensk Byggtjänst har sedan länge samverkat i olika former men nu startas ett nytt långsiktigt samarbete. Syftet med Nordbygg Ecoforum är att samla branschen i hållbarhetsfrågor och skapa ett forum för ett fördjupat kunskapsutbyte och nätverkande.

- Det finns idag redan mycket bra byggmaterial och kunskap ute på marknaden för ett energieffektivt byggande. Vi vill gärna lyfta fram reella lösningar och visa på hur man gör i praktiken genom att ta med ett antal bra projekt. Att föra kunskapen framåt och öka dialogen mellan alla aktörer är ett mål, säger Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg och Petra Sörme, affärsområdeschef Event & Möten på Svensk Byggtjänst.

Nordbygg Ecoforum kommer att genomföras under två dagar vartannat år med start den 12-13 mars 2013 och kompletterar därmed mässan Nordbygg som arrangeras vartannat år, nästa gång 2014. Under de två dagarna hålls en större konferens med flera seminariespår. I anslutning till konferensen arrangeras en utställning med olika aktörer som praktiskt visar hur de bidrar till ett hållbart byggande. Innovativa tekniska nyheter och praktiska exempel kommer att vara centrala delar som ska presenteras tillsammans med aktuella partners inom hållbart byggande.

- Som kravställare har man skruvat åt kraven och även regler och normer har de senaste åren blivit hårdare. Marknaden är mogen och kan leverera mer energieffektiva lösningar, det såg vi inte minst under Nordbygg 2012 där många utställare hade fokus på att erbjuda lösningar för ett hållbart byggande, fortsätter Peter Söderberg.

- Målsättningen är att Nordbygg Ecoforum blir en naturlig mötesplats för hela branschen där vi kan bidra till att utbyta erfarenheter och bygga upp starka nätverk inom branschen. Samverkan för ökad effektivitet och lönsamhet är viktigt för alla i branschen, fortsätter Petra Sörme.

För mer information vänligen kontakta:

Peter Söderberg, projektledare för Nordbygg på Stockholmsmässan,
tel 08-749 43 93 eller peter.soderberg@stockholmsmassan.se

Petra Sörme, affärsområdeschef Event & Möten på Svensk Byggtjänst,
tel 08-457 10 99 eller petra.sorme@byggtjanst.se

Om Stockholmsmässan:

Stockholmsmässan är en av världens främsta och mest flexibla mötesarrangörer. Vi erbjuder den perfekta mötesplatsen för allt från internationella toppmöten till breda publikmässor. Tillsammans med utställare och arrangörer skapar vi välregisserade möten som ger besökaren inspiration, kunskap och affärsmöjligheter. Som Nordens ledande arrangör genomför vi varje år ett 60-tal branschledande mässor samt ett 100-tal nationella och internationella kongresser, konferenser och evenemang. Varje år välkomnar vi 10 000 utställare, 1,5 miljoner besökare och fler än 8 000 journalister från hela världen.

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige