Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Nytt samarbetsavtal: Svensk Byggtjänst och Byggindustrin arrangerar ”Årets Bygge” tillsammans

Svensk Byggtjänst och tidningen Byggindustrin har skrivit ett treårigt samarbetsavtal angående priset ”Årets Bygge”. 2014 års pris kommer att delas ut under en stor gala på Cirkus i Stockholm. Detta evenemang – som äger rum den 31 mars 2014 – blir också en del av den nya branschmanifestationen ”Sveriges Byggvecka”, där även mässan Nordbygg ingår.

– Med gemensamma krafter ska vi på Svensk Byggtjänst och Byggindustrin förlägga prisutdelningen gällande ”Årets Bygge” till en stor galamiddag med underhållning, säger Petra Sörme, affärområdesansvarig för Event & Möten på Svensk Byggtjänst.

– Det blir en mötesplats för branschen under mer festliga former. Men det kommer också att ingå en kunskapsbyggande del, i form av en konferens med inspirerande och intressanta talare.

Staffan Åkerlund, chefredaktör på Byggindustrin, ser mycket positivt på det nya samarbetet och de nya formerna för prisutdelningen:

– Byggindustrin står för själva tävlingen och jurysystemet, och Svensk Byggtjänst som är specialist på evenemang tar ansvar för projektledningen av evenemanget med prisutdelning, galamiddag, underhållning och konferens på Cirkus. Det känns som ett naturligt och mycket bra samarbete, som vi båda ser som strategiskt och långsiktigt.

Den första nomineringen till ”Årets Bygge 2014” publiceras i Byggindustrin nummer 29 som utkommer den 20 september 2013.

Flera priser och del av ”Sveriges Byggvecka”
Under galan den 31 mars 2014 kommer ytterligare två priser att delas ut:

  • Leanpriset, som Byggindustrin står bakom tillsammans med Lean Forum Bygg. Det går till ett byggprojekt som präglats av industrialiserat och effektivt tänkande.
  • ByggOpus är en tävling som också arrangeras av Byggindustrin, och gäller bästa examensarbete av högskolelever vid landets byggprogram.

Galan blir också startpunkten för den nya branschmanifestationen ”Sveriges Byggvecka”.

– ”Sveriges Byggvecka” fortsätter sedan på Stockholmsmässan med Nordbygg från den 1 till 4 april med en lång rad spännande inslag och evenemang, berättar Staffan Åkerlund, chefredaktör på Byggindustrin.

Syftet med ”Sveriges Byggvecka” är att genomföra en kraftfull branschmanifestation och lyfta angelägna frågor.

För ytterligare information kontakta:
Jörgen Hallström, presschef Svensk Byggtjänst

jorgen.hallstrom@byggtjanst.se
 Tel: 070-644 69 03

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige