Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Energieffektiv renovering av miljonprogrammet – utan kraftigt höjda hyror

Svensk Byggtjänst bjuder in till en presentation om upprustningen av Lagersberg i Eskilstuna. Presentationen följer upp tidigare lunchseminarier där rapporterna ”Renovering av miljonprogrammet – ett gyllene läge” och ” Marknadsanalys Rosenkraft
” har lyfts fram och diskuterats. Svensk Byggtjänsts avsikt är att skapa en plattform för att lyfta förslag och goda exempel på hur miljonprogrammet kan renoveras hållbart.

Tid: Tisdag den 10 december klockan 12:00 – 13.00

Plats: Scandic Park Hotel, Karlavägen 43 i Stockholm

Program: Charlotte Kindmark, samordnande projektledare och Camilla Karlsson, delprojektledare bygg från Eskilstuna Kommunfastigheter berättar om erfarenheterna från Lagersbergsprojektet.

Pressackreditering eller frågor:
Jörgen Hallström, presschef Svensk Byggtjänst

e-post: jorgen.hallstrom@byggtjanst.se
tel: 070-644 69 03


Om Lagersbergsprojektet
Lagersberg är ett bostadsområde med 430 lägenheter i Eskilstuna byggda på slutet av sextiotalet. Lagersbergsprojektet är uppdelat i tre delar:

1)  Fastigheternas energiförbrukning ska halveras

2)  Utemiljön ska vara trygg, lättskött och inspirerande

3)  Boende ska bli bättre medvetna om miljö- och energifrågor

Eskilstuna Kommunfastigheter började våren 2012 att involvera boende i arbetet med utemiljö, beteende och attraktivitet. Samtidigt påbörjades stamrenovering och energieffektivisering av byggnaderna med målet att sänka elförbrukningen från 180kWh/m2 och år till ca 90kWh/m2.

Projektet kostar 300 miljoner kronor och kommer att finansieras genom minskade energikostnader, riktat underhåll och en låg hyreshöjning. Upprustningen kommer att pågå i tre år mellan 2012 till 2015.

Folder om Lagersbergsprojektet

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige