Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan:  Näringsliv och politiker debatterar samhällsbyggnadsfrågor – Välkommen till Samhällsbyggarforum den 2 oktober

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Näringsliv och politiker debatterar samhällsbyggnadsfrågor – Välkommen till Samhällsbyggarforum den 2 oktober

Var med när näringsliv och politiker diskuterar aktuella frågeställningar för byggbranschen på Samhällsbyggarforum – ett initiativ från Svensk Byggtjänst. Infrastrukturminister Catharina Elmsäter-Svärd tar plats i heta stolen och svarar på frågor om satsningar vi kan vänta oss framöver. Vilka infrastrukturinvesteringar presenterade regeringen i höstpropositionen och vilka effekter kan vi vänta oss av dessa?

Mer ur programmet:

  • Paneldebatt om samhällsbyggandets tre stora utmaningar med Maria Rankka, vd Stockholms Handelskammare, Erik Alteryd, vd, Veidekke och Maria Wetterstrand, fristående grön debattör och Patrik Larsson, vVD Skanska Sverige.
  • Byggbranschen och den nya digitala tidsåldern, Mikael Ahlström, VD Britny.
  • Är BIM nyckeln till effektivare samhällsbyggnad?, Michael Thydell, BIM-strateg, Sweco.
  •  ”Jag tänker bli först med att bygga ett hus på månen” säger Mikael Genberg, konstnär och entreprenör, känd för flera spektakulära byggprojekt, däribland en röd stuga som placerades på Globens tak.

Andra talare som ger olika perspektiv på samhällsbyggnad kommer från Envac Scandinavia, HSB, Naturakademien, Plantagon, Stockholms stad, Stora Enso, Svensk Betong, Trafikverket och Tällberg foundation.

Dagen inleds och summeras av Erik Hellqvist, VD Svensk Byggtjänst, moderator är Ellinor Persson. Fullständigt program finner du här

Tid och plats: Tisdag 2 oktober klockan 08.30 – 18.00, Kulturhuset i Stockholm.

Pressackreditering eller frågor:

Jörgen Hallström, presschef Svensk Byggtjänst
E-post jorgen.hallstrom@byggtjanst.se
Tfn: 070-644 69 03

Petra Sörme, affärsområdeschef Event & möten, Svensk Byggtjänst
E-post: petra.sorme@byggtjanst.se
Tfn: 08-457 10 99

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige