Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Så löser vi bostadsbristen och får en effektivare byggprocess – välkommen till Samhällsbyggarforum den 14 november

Bara i Stockholm behövs 300 000 nya bostäder fram till 2030. Därför krävs en effektivare byggprocess. Var med och debattera, lyssna, diskutera och träffa politiker och näringsliv på Svensk Byggtjänsts Samhällsbyggarforum på Berns Salonger den 14 november.

Ur programmet:

  • Veronica Palm, bostadspolitisk talesperson och ordförande i riksdagens civilutskott (S) debatterar på temat Så här löser vi bostadsbristen med bland andra Ulf Perbo, statssekreterare hos civil- och bostadsminister Stefan Attefall och Björn Wellhagen, näringspolitisk chef hos Sveriges Byggindustrier.
  • Klas Hallberg, beteendevetare och debattör talar om Bristande kommunikation som ett hinder för en effektiv byggprocess.


  • Regina Kevius, stadsbyggnads- och idrottsborgarråd (M) i Stockholms stad presenterar ett Helhetsgrepp på stadsplanering för 
alla åldersgrupper. 

  • Miljonprogrammet som
 bostadsförsörjningens räddareLeo Razzak, social entreprenör, Magnus Johansson, projektledare på Industrifakta, Johanna Cerwall, chef för Swedbanks låneprodukter och Helena Westholm, arkitekt ger sin syn på ämnet.
  • Ola Andersson, arkitekt på Andersson Arfwedson arkitekter ställer frågan Vem skall få bygga, och var?Andra talare som ger sina perspektiv på bostadsfrågan kommer från Drivkraft, Efam Arkitektkontor, Einar Mattsson, Fastighetsägarna, KTH, Malmö stad, Miljötinget, Sala kommun, Statistiska Centralbyrån, Svensk Byggtjänst, Sveriges Kommuner och Landsting, Sweden Green Building Council, White arkitekter och WSP.

Dagen inleds och summeras av Erik Hellqvist, VD Svensk Byggtjänst, moderator är Ellinor Persson. Fullständigt program finner du här

Tid och plats: Torsdag 14 november klockan 08.30 – 18.00 på Berns Salonger i Stockholm

Pressackreditering eller frågor:
Jörgen Hallström, presschef Svensk Byggtjänst

e-post: jorgen.hallstrom@byggtjanst.se
tel: 070-644 69 03

Petra Sörme, affärsområdeschef Event & möten, Svensk Byggtjänst

e-post: petra.sorme@byggtjanst.se
tel: 08-457 10 99

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige