Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Pressinbjudan: Välkommen till en presentation av Tyréns undersökningar Marknadsanalys Rosenkraft och Möjliga miljoner

Svensk Byggtjänst bjuder in till en presentation av två nya rapporter från Tyréns som behandlar utvecklingen i miljonprogrammet. Seminariet är en uppföljning av Svensk Byggtjänsts sammankomst i våras då den egna rapporten ”Renovering av miljonprogrammet – ett gyllene läge”, skriven av makroekonomen Pekka Kääntä, presenterades. Den handlade om miljonprogrammets upprustningsbehov ur ett samhällsekonomisk och makroekonomiskt perspektiv.

Seminarierna är en del i Svensk Byggtjänsts avsiktsförklaring att skapa en plattform för att lyfta förslag och goda exempel för en hållbar upprustning av miljonprogrammet.

Tid: Fredag den 30 augusti klockan 12:00 – 12:45

Plats: Clarion Hotel Sign på Norra Bantorget (Östra Järnvägsgatan 35) i Stockholm.

Anmälan: Sker på mail till jorgen.hallstrom@byggtjanst.se senast den 28 augusti.

Program: Robin Svensén och Madeleine Eneskjöld från Tyréns berättar om den nyligen publicerade Marknadsanalys Rosenkraft och om forskningsprojektet Möjliga miljoner. Båda undersökningarna har temat hållbar utveckling i miljonprogrammet och beskrivs nedan.

Frågor besvaras av pressansvarig: Jörgen Hallström, tel: 070-644 69 03, jorgen.hallstrom@byggtjanst.se

Om Marknadsanalys Rosenkraft
Rosengård har de senaste tio åren haft en positiv utveckling när det gäller sysselsättning, köpkraft och kompetens. Det visar en rapport som Tyréns tagit fram på uppdrag av Rosengårds staddelsförvaltning, fastighetsägare, företagare och bankväsende i Malmö.

Rapporten, Marknadsanalys Rosenkraft, är baserad på statistik i kombination med kvalitativa intervjuer med bland annat boende, företagare och andra aktörer i Rosengård. Rapporten innefattar även lösningsförslag och rekommendationer baserat på det insamlade materialet.

Ladda ned rapporten Marknadsanalys Rosenkraft

Om Möjliga Miljoner
Möjliga Miljoner är ett tvärvetenskapligt forsknings- och utvecklingsprojekt finansierat av Sven Tyréns stiftelse att där utgångspunkten för förändring baseras på de åsikter som boende i miljonprogramsområden har om sin bostad och bostadsmiljö.

Tyréns har utvecklat en modell som hjälper fastighetsägare att koncentrera sig på de åtgärder som ger störst nytta i området vid en upprustning av bostäderna. Den samlade kunskapen från projektet har sammanställts i en checklista som kan fungera som underlag till handlingsplaner för kommun och fastighetsägare.

Projektets syfte är att erbjuda ett arbetsverktyg som ska främja en långsiktigt hållbar utveckling för miljonprogramsområdena sett ur ett ekonomiskt och stadsutvecklingsmässigt perspektiv. 

Ladda ned rapporten Möjliga Miljoner

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80

Byggsveriges ledande informationsföretag

Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige