Gå direkt till innehåll
Pressinbjudan - Välkommen till release av boken Bevara betongen

Pressmeddelande -

Pressinbjudan - Välkommen till release av boken Bevara betongen

Det blir en eftermiddag i betongens tecken när bebyggelseantikvarien och fotografen Sven Olof Ahlberg presenterar sin nya bok. Fokus i Ahlbergs arbete är dokumentation och rådgivning kring industrisamhällets byggnadsmaterial och anläggningar. Han medverkar vid projekteringar och reparationer av betongobjekt samt föreläser i ämnet vid universitet och högskolor. I Bevara betongen har han sammanfattat sina erfarenheter om materialet.

Sven Olof Ahlberg om boken:

Behovet av kunskap och litteratur som berör betong ur ett tvärvetenskapligt perspektiv samt diskuterar materialets åldrande och bevarande är påfallande stort. Min ambition har därför varit att skriva en tvärvetenskaplig bok som förenar hårda och mjuka värden och som fungerar som en brygga mellan tekniker och humanister. På så sätt är min bok den första i sitt slag i Sverige.”

Program (totalt cirka 20 minuter):

  • Fredrik Winberg - ordförande i CBI Betonginstitutet, en av personerna bakom betonggalleriet och tidigare vd för Cementa - hälsar välkommen.
  • Ing-Marie Nilsson Tarkkanen, museiintendent på Lindesbergs museum, berättar om museets roll i bokprojektet.
  • Stefan Lindgren, ingenjör med betong som specialområde på Riksantikvarieämbetets förvaltningsavdelning, berättar om Riksantikvarieämbetets forskningssatsning på moderna kulturarv och material, samt varför betong är så intressant för kulturarvsarbetet.
  • Sven Olof Ahlberg berättar om sin bok och om arbetet bakom.

Under eftermiddagen bjuds lättare förtäring.                                                                                              

Tid: onsdagen den 14 mars klockan 15-17.

Plats: Betonggalleriet, Lövholmsbrinken 4, Stockholm.

(Intill Färgfabriken på Liljeholmen.)

Anmäl ditt deltagande till: press@byggtjanst.se senast den 9 mars.

För ytterligare information kontakta:

Jonas Sjögren, Produktchef Litteratur Svensk Byggtjänst: 08 45 71 023, jonas.sjogren@byggtjanst.se Sven Olof Ahlberg, författare: 070 39 71 130, kbb@tele2.se

Relaterade länkar

Ämnen

Kategorier


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker.

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige