Gå direkt till innehåll
Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg vann Årets Bygge 2017

Pressmeddelande -

Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg vann Årets Bygge 2017

Jubel och glädje utbröt då Rättspsykiatriskt Centrum i Trelleborg korades till vinnare av Årets Bygge 2017. I tacktalet från projektteamet bakom det framgångsrika byggprojektet underströks det goda lagarbetet, det öppna samarbetsklimatet samt ett gediget förarbete.

Projektets olika deltagare återkom samtliga till den goda stämning som präglat arbetet genom hela projekttiden. BSK Arkitekter som deltagit i arbetet menade att projektet nått den höga kvalitativa nivån tack vare beställaren Region Skånes tydliga målformulering och program samt det starka engagemang som byggentreprenören MVB haft.

– Tillsammans har projektteamet åstadkommit en riktigt bra arkitektur, en modern vårdmiljö för patienter och personal i en hållbar byggnad som till och med genererar energi tillbaka, förklarade Stina Ljungkvist, vd för BSK Arkitekter.

Årets Bygge är samhällsbyggnadssektorns mest prestigefyllda tävling. Den är ett samarbete mellan tidningen Byggindustrin och Svensk Byggtjänst. Tävlingen lyfter fram exempel på det bästa sektorn presterar i kvalitet, samarbete, ekonomi och form.

Varje år nomineras totalt 20 projekt. Vinnaren utses av en expertjury.

Vinnaren presenterades på Årets Bygge-galan den 27 mars 2017 på Cirkus i Stockholm.

Juryn för Årets Bygge 2017:

Mårten Lindström, fristående konsult (ordförande)

Staffan Åkerlund, tidningen Byggindustrin

Eva Schelin, IQ Samhällsbyggnad

Lisa Daram, Arkus

Magnus Everitt, Installatörsföretagen

Thomas Lundgren, Svensk Byggtjänst

Reinhold Lennebo, Fastighetsägarna Sverige

Ämnen


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Kontakter

Monica Berling

Monica Berling

Presskontakt Presskontakt +46 76 044 68 94

Samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag

Svensk Byggtjänst är samhällsbyggnadssektorns eget kunskapsföretag. Sedan 1934 samlar, sorterar och tillgängliggör vi kvalitetssäkrad kunskap samskapad med vår sektor. Vi brinner för att skapa den hållbara, effektiva och produktiva samhällsbyggnadssektor Sverige behöver.

Svensk Byggtjänst
Besöksadress: Odengatan 65
113 87 STOCKHOLM
Sverige