Gå direkt till innehåll

Pressmeddelande -

Specialiserad sökmotor och startsida för byggproffsen

Bygglo sätter plus i kanten och blir byggsveriges nya startsida. Med en innehållsrikare förstasida, kartor och en specialavdelning för upphandlingar kompletterar Bygglo sin söktjänst för yrkesverksamma i byggsverige. Nu finns både informationen, nyheterna, jobben och upphandlingarna samlade på Bygglo Plus.

Den nya Bygglo Plus är mer innehållsrik och passar den som behöver en översikt över det viktigaste som händer i byggsverige. Den aktiveras enkelt med en knapptryckning av besökaren. Sidan innehåller listningar med de senaste nyheterna, relevanta jobben och de senast utlysta offentliga upphandlingarna. Dessutom får användaren tips om vad andra besökare söker efter med hjälp av ett så kallat sökmoln - en förteckning över populära sökta begrepp.
"Vi siktar på att erbjuda ett verktyg som ger en så komplett bild som möjligt över de viktigaste och mest aktuella händelserna i byggsverige", säger Mats Hultgren, produktchef för Bygglo på Svensk Byggtjänst.
För dem som vill fortsätta att fokusera på att hitta rätt i byggsverige, finns den "klassiska" startsidan kvar. Bygglo Plus är en av flera nyheter som presenteras nu under januari.

Tillgängligare upphandlingar
I en tid då mängden projekt minskar på grund av det hårdnande konjunkturläget, är snabb information om nya affärsmöjligheter hårdvaluta. Därför öppnar Bygglo en specialavdelning där användarna kan söka och bevaka aktuella publicerade offentliga upphandlingar.
Informationen hämtas bland annat från EU-källan Tenders Electronic Daily, TED. Förutom denna centrala källa gör Bygglo ett 10-tal andra upphandlingsrelaterade källor sökbara som exempelvis webbplatserna från Allego, Opic och nyhetskällan Upphandling24. Fler källor kommer att läggas till under vintern och våren.

Bild av byggsverige
Ytterligare en nyhet är Bygglos karttjänst. Med den har användaren möjlighet att bildligt och bokstavligen se varifrån i byggsverige som svaren kommer.
I kartbilden kan användaren även utöka sökningen och visa på vilka andra företag i byggsverige som finns i närområdet.
Bygglo har även kompletterats med ett sökmoln som fungerar som inspiration för både nytillkomna och erfarna användare. Sökmolnet finns både på Bygglo Plus-sidan och på alla svarssidor. Innehållet i Bygglo sökmoln uppdateras kontinuerligt och kan guida användare som vill upptäcka ny information i byggsverige.
De här nyheterna sätter punkt för en hektisk utvecklingsperiod av Bygglo. Sedan starten i april 2008 har arbetet att vidareutveckla tjänsten pågått och har bland annat kompletterats med avdelningen Jobb & Karriär i samarbete med Workey redan i höstas.
Och konjunkturläget till trots räknar Svensk Byggtjänst med att fortsätta att utveckla nya tjänster med sökmotorn Bygglo som grund.
"Vi tar små steg med flera mindre uppdateringar. Vi planerar att bjuda på ytterligare ett par nyheter i Bygglo under 2009", säger Mats Hultgren.

Marknadsföring i Bygglo
Bygglo innehåller nu även förbättrade erbjudanden för dem som vill marknadsföra sig via söktjänsten. Med formatet Utökad synlighet kan företagen i byggsverige få en tydligare profil med företagets logotyp i svarslistan och på tjänstens förstasida. Dessutom,
i ett samarbete med Eniro, lanseras också sökordsannonsering på Bygglo. Den följer samma modell som de lösningar som finns på konventionella sökmotorer som Google och Yahoo, det vill säga att textbaserade annonser publiceras baserat på de begrepp som användaren söker efter.

Du hittar Bygglo - startsidan för byggsverige på www.bygglo.se.


Bakgrund:
Bygglo är en vertikal sökmotor fokuserad på att göra information inom bygg-, anläggnings-, installations- och förvaltningsbranscherna sökbar. Sökmotorn lanserades i april 2008 och har sedan dess gjort över 8 miljoner sidor från fler än 12 100 relevanta företag sökbara. Bygglo ägs och drivs av informationsföretaget Svensk Byggtjänst.


För mer information om Bygglo och dess nya funktioner, vänligen ta kontakt med Mats Hultgren på Svensk Byggtjänst, e-post: mats.hultgren@byggtjanst.se, mobil: 070-629 00 84.

Svensk Byggtjänst är byggbranschens ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Ämnen

Taggar


Svensk Byggtjänst är bygg- och fastighetssektorns ledande informationsföretag. Sedan 1934 har vi samlat in, strukturerat och sålt den information som krävs för att planera, konstruera, bygga och förvalta hus och anläggningar.

Svensk Byggtjänst är störst i Sverige inom professionell bygg- och fastighetslitteratur. I sortimentet finns idag ett hundratal egna titlar och närmare 2 000 titlar från externa utgivare. Ett stort antal av titlarna finns också tillgängliga som e-böcker. www.byggtjanst.se

Presskontakt

Karin Larén Hallström

Karin Larén Hallström

Presskontakt Presskontakt +46 703 28 65 80